9 tjejer hyr en stuga i Isaberg

Förra helgen var vi ett gäng tjejer som åkte till Isaberg, Hestra för cykling och att umgås. 9 tjejer som alla har en sak gemensamt – vi cyklar MTB. Alla kände någon, ingen kände alla och vi var på olika nivåer med lite olika inriktning.

För att det ska vara enkelt att följa med så är konceptet en natt med två cykeldagar för det brukar för merparten gå att lösa med lite framförhållning och det blir inte heller så mycket pengar.

De flesta av oss samlades i Isaberg redan vid 10 tiden på fredagen för en gemensam cykeltur runt Algutstorpasjön, en lagom lång runda som brukar passa oavsett nivå.

Efter en gemensam lunch på restaurangen var det dags för dagens andra cykelpass. Vi delade upp oss och jag och Ann-Sofie (som jag cyklat med tidigare) tog oss iväg tillsammans i regnet för att köra igenom några olika stigar men också några av ESS sträckorna som preparerats för helgens tävlingar. Lera, lera och mera lera. Att det regnade spelade liksom ingen roll, vi cyklade och vi snackade. Vi hade massor att prata om då vi inte ses så ofta.

Ett par timmar senare, fullständigt nerskitade av lera men överlyckliga trillade vi in innanför tröskeln i stugan. De andra hade redan hunnit duscha, fika och plocka fram snacks så det var bara rätt in i duschen för sanering. När jag står där och försöker tvätta bort leran som stänkt ända upp i håret har jag ett leende, det här är liksom livet. Jag älskar att vara ute och cykla, oavsett väder! Lera överallt – spelar ingen roll, bara skoj! Jag är som ett litet barn som älskar lerpölar men samtidigt får jag en gnutta dåligt samvete över min fina cykel som jag visserligen har spolat av men som jag borde torkat och oljat kedjan på innan den ställdes in i förrådet.

På lördagsmorgonen går vi upp med tuppen, tidig frukost och städ för att komma ut på cyklarna så fort som möjligt.

Jag och Ann-Sofie kör ett par timmar till lunch. Vi vill cykla några ESS sträckor men nu börjar de tävlande komma för att träna så vi håller oss till de stigar och sträckor där tävlingen inte går.

Jag träffar flera cykelvänner som är där för att tävla, jag hälsar också på folk från Insta som jag inte träffat i verkligheten men som känner igen mig där på cykeln. Ännu en superkul dag i lera men idag märks det att man börjar bli lite seg i benen. En av lederna som innehåller mycket rötter och stenar som jag under gårdagen körde alla kluriga backar i utan stopp (trots att det var halare pga regnet) får jag under dagens runda sätta ner någon fot i. Det blir liksom så när man börjar bli lite trött både i huvudet och benen.

Fantastiskt kul med höstcykling och all lera men det är inte så snällt mot cykeln! I nästa inlägg ska jag berätta om mekkursen jag var på i veckan och verkstadens bästa tips för att hålla ordning på cykeln den här årstiden.

Ha det gott så länge och fortsätt cykla, hösten är fantastisk!

//Maria