Vintercyklist och styrketräning

Tiden går och jag är inne på min tredje vecka med mitt nya styrkeupplägg.

3 styrkepass/vecka i 12 veckor ska jag köra. Det är tufft för mig. Jag får plocka bort mycket löpning och annan konditionsträning men jag tror att det kommer ge resultat i början av nästa år när jag förhoppningsvis kan öka på min löpning igen. Tajmingen är ändå bra då jag tyvärr fortfarande har ont i min fot så oavsett hade jag nog fått dra ner rejält på löpningen nu. Löpningen i sig gör varken mer eller mindre ont. Jag har mest ont efter en dag på jobbet. Men jag har ändå valt att vila mycket från just löpning. På Onsdag ska jag träffa en fotkirurg och förhoppningsvis få göra en MR. Jag håller tummarna för att det inte är något allvarligt. Med tanke på detta blir det alltså inget 6-timmars lopp för mig nästa helg.

Jag har dessutom fått en rejäl utmaning från Mölndals stad som valt ut x antal personer att vara med i projektet vintercyklist. Mölndals stad står för dubbdäck till cykeln och jag ska cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan hela vintern. Varannan vecka ska vi fylla i ett protokoll och svara på frågor om vår cykelpendling. Eftersom jag är en solskenscyklist ser jag detta som en riktigt tuff utmaning 🙂 Jag har beställt skärmar och bättre belysning till cykeln iallafall. Projektet drar igång 1/12 och håller på till 31/3. Tanken med projektet är att få fler att cykelpendla till jobbet. Vad tror ni kommer jag att klara det? Ni kommer såklart få följa med på resan. //Frieda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *