Flera hinder i vägen

Motgångar gör en starkare?

Känns dock som att jag får motgång efter motgång utan att jag hinner resa mig upp och bli starkare emellan…

Ni som följt mig vet att jag har haft problem med löparskador senaste 3 åren, först en sena högst upp vid hamstringfästet på vänster sida som bråkade i 1 år drygt, kom tillbaka till löpningen någorlunda i någon månad där jag kände att jag kunde springa lite intervaller och klarade av ett halvmaraton hösten 2018. Sedan i januari kom nästa smäll, en stressfraktur i nedre publisbenet på vänster sida (vilket troligen orsakats av felbelastning av första skadan) som och var en överansträngd sena i bak/under rumpan. Har brottats med det sedan dess med diverse rehab-program och behandlingar. Precis börjat på lite distans, dock lugna pass än så länge och förra veckan var jag uppe i 12km som längst.

Sedan PANG från ingenstans enligt mig, som verkligen lagt energi på rehab och ökat min löpning och träning långsammare än vad både coach, sjukgymnast och ortoped sagt, så fick jag akut ont på höger sida över rumpan.

Fick åka in till akuten för kunde inte alls stödja på benet (sämsta läkaren tog emot mig som bara gav mig starka smärtstillande för att dämpa smärtan utan att vilja ta reda på orsaken). Får vänta till min tid hos sjukgymnasten imorgon för att se vad det kan vara. Läkaren gissade (på enbart min beskrivning, ingen undersökning) att det är en överbelastning i si-leden.

Jag tror lite på begreppet att bryta ihop och komma ut starkare på andra sidan, men nu känns det bara tufft. Jag är här igen, kan inte gå, hade förhoppningar att dra igång min träning ”på riktigt” igen den 1 december. Vågar inte ens hoppas att detta är något som är kortvarigt, min kropp hanterar tydligen inte kortvariga skador, utan 6 månader + är typ ett minimum.. och vips så är det säsong 2020.

Någon som haft överansträngning i si-leden? Just nu kan jag varken sitta, stå eller ligga ner utan smärta så vet knappt vad jag ska ta mig till…

Just nu är Niklas (på bilden) min vapendragare! Hjälper mig med allt, tror på mig och stöttar mig. Världens bästa sambo! Hoppas innerligt att vi kan genomföra Jönköping 70.3 i juli 2020 som vårt lilla äventyr tillsammans! Ett första av många!

Kram från Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *