Vasaloppet i flera former

Att komma hem från ett idrottsmål man haft under flera års tid för att en vecka senare stå i startfållan i led 10 i Berga by för att ta sig an sträckan Sälen – Mora på skidor, ja det är inget annat än en rejäl urladdning. Jag har sedan jag gjorde Tjejklassikern 2016 fastnat mer och mer för längdskidåkning, en motionsform som för mig var väldigt främmande innan dess. Men nu stod jag alltså där i startfållan ett år efter mitt första Vasalopp och jag sa då att jag aldrig mer skulle göra det. Jag kom till årets Vasaloppet med en rejäl mental urladdning, mer än vad jag hade kunna tro, då den mentala biten brukar vara min starka sida och det var väl därför jag stog där igen. Det här kom att bli en tuff resa, mentalt men också såklart fysiskt, men det är av utmaningar man bli stark av. Det var en rejäl mental kamp ändra fram till Evertsberg, då allt var tråkigt och hjärnan sa att jag hellre skulle åka hem till stugan och sätta mig framför brasan, medan kroppen ville fortsätta framåt. I Evertsberg (halva loppet) började jag komma igång med positivt tänkande och efter den här resan är jag bara så stolt och glad att jag kunde ta mig i mål. Att skida in i Mora och veta att man har åkt skidor i 90km, det är en stor prestation som man ska vara stolt över ! Att kroppen svarade bra under loppet och att det gjorde mindre ont än förra året gör faktiskt resan lite lättare. Det hade dock varit roligt att se hur mycket man hade kunnat pressa sig om den mentala biten hade varit 100%.

Målgången i Mora, denna gång på skidor 😉
I fäders spår för framtids segrar !

 

I augusti tar jag mig an samma sträcka men det med två hjul och förhoppningsvis med sol på Cykelvasan 90km. Är det någon av er som är anmälda eller funderar på att prova halva eller hela? Jag körde hela även förra året och vi hade strålande sol, härliga minnen. Ett lopp som passar alla, nybörjare som erfarna. Det är bra att man kan välja distans om man är osäker som nybörjare. Det är blandat med asfalt, grus och inslag av härliga skogspartier !

 

Jag börjar se slutet av hockeysäsongen och en början på cykelsäsongen 🙂

 

 Cykelvasan 2017