November pepp!

För cyklister är väl november lite av en transportsträcka. Uppbyggnadsfasen med träning har just startat men det är svårt att se så långt fram som till våren och känna den där riktiga gnistan.

Här i Leksand väntar vi på snön. Kom ganska mycket snö som nu är borta efter en dryg veckas slakande. Så blött och grått och lite halt. Mörker är ju också lite trist när dagen känns så kort och känslan av att det är dags att gå och lägga sig infinner sig straxt efter att jag kommit hem ifrån jobbet. Ja, då är det inte så lätt att hitta någonting vettigt att blogga om och färgglada bilder till det. Kollade min Instagram och konstaterade att bilderna har blivit riktigt färglösa senaste tiden.

Jag vill ju bli starkare cyklist så nu börjar kampen!

Ja, vad gör man då för att hålla träningsgnistan uppe i mörkret? Det självklara svaret hade väl varit att sticka till ett varmare land men de flesta har ju inte den möjligheten. Här kommer mina bästa tips:

Ha en utmaning att se fram emot! Ett lopp du gärna vill klara, ett tidsmål du vill uppnå. Anmäl redan nu och börja jobba emot det. När träningslusten inte är på topp behöver du bara tänka på ditt mål!

Någonting roligt att se fram emot, en resa en rolig träningshelg. Förena nytta med nöje!

Träna med vänner, glada positiva personer som får dig att ge det lilla extra. Ibland behöver man skratta åt eländet med någon när det är taskigt väder eller går tungt.

Har fixat en garderob till lite av mina cykelkläder för att få lite ordning och ha de lite lätt tillgängligt.

Om inte något av det där hjälper är det tyvärr bara att öppna plånboken och köpa nya cykelkläder! Det kan också gå bra med vad som helst som har med cykling att göra.

Fortsätt fajten emot träningstristessen!