Mitt besök hos naprapaten

Igår var det dags för mig att besöka naprapaten för att checka av mina ben efter olyckan. Jag vände mig till Muskelcentrum i Uppsala som drivs av Johan Söderström. Jag fick börja med att gå igenom min ”träningshistorik” samt berätta om varför jag sökt hjälp därefter gjorde Johan några tester där han kollade av min styrka och rörlighet. Den senaste veckan har jag varit mer eller mindre smärtfri men känt mig muskeltrött och jag kände mig otroligt svag under testerna. Jag var väldigt spänd i ljumskarna konstaterade Johan och även överrörlig i knäna.

Jag har troligtvis haft en överansträngning som förvärrats i samband med olyckan och Johan påminde mig om att det är viktigt att jag tränar anpassat till min nivå och alltså inte går ut för hårt så jag hamnar i en liknande situation igen.

Mina ljumskar behandlades med Dry Needling vilket var väldigt intressant. Jag skulle beskriva det som elektrisk akupunktur väldigt kortfattat. Det kopplas helt enkelt el till akupunkturnålar för att påverka nerverna.

Nedanför kan du läsa mer om behandlingen, texten är kopierad från Muskelcentrums hemsida.

Myofasciell smärta/trigger punkter utgörs av spända muskelsträngar som orsakar lokal och/eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Dessa kan snabbt och säkert behandlas med hjälp av dry needling. När man träffar en triggerpunkt får man en så kallad ”local twitch response” som är en snabb sammandragning av myofibrillerna och därefter blir muskeln helt avslappnad.

Dry needling är helt skild från traditionell akupunktur. Det finns inga likheter vare sig med behandlingsutförande eller mekanismer förutom att akupunkturnålar används.
Det finns ett flertal olika tekniker med olika namn utvecklats såsom periostal needling, biochemical needling, intra muscular stimulation (IMS), superfiscial dry needling. Vi på Muskelcentrum använder oss av de två sistnämnda teknikerna

Behandlingen var spännande tycker jag, man fick lite känslan av att hålla i ett elstängsel och musklerna kändes väldigt avslappnande efteråt.

Nu får jag ÄNTLIGEN börja träna igen men jag ska sätta igång försiktigt och undvika att ståtrampa den första tiden. Idag blev det en rask promenad på ca en halvtimme och efter middagen ska jag sätta mig på spinningcykeln och trampa lite. Superglad!

1 reaktion på ”Mitt besök hos naprapaten

Kommentarer inaktiverade.