Värmebölja, hårdträning och lopp

Våren här har varit ganska mild men förra veckan slog sommaren till och det blev rejält hett. Vi hade över 36 grader fem dagar i rad och 41 grader en dag. Tyvärr sammanföll den dagen med min långa cykeldag – 5 timmar med klätterintervaller och backträning. Min tränare var ute på mopeden och vi var sex personer som tog oss an utmaningen. Själv trodde jag inte jag skulle ta mig hem, det var så otroligt varmt i kombination med backar och högt tempo.

Dagen därpå var det ”bara” 30 grader och jag gjorde ett tempolopp och benen var som cement… Det är inte lätt att vara Skandinav alla dagar 🙂

En rolig grej i Perth över sommaren är en av temposerierna som hålls på tisdagsmorgnar. Det är i en stor park mitt i stan och man kör upp och ner för en backe fem gånger. Det brukar vara över 120 deltagare av alla kaliber, en del proffs på vilosäsong, en del hobbymotionärer och en drös nybörjare. Det är jätteskoj! Jag har två andraplatser än så länge och hoppas kunna hålla mig uppe i resultatlistan 🙂