Vår skatt är här & jag är redo att bli stark igen!

Nu var det längesen jag skrev något här, men jag känner att jag heller inte haft något att dela med mig av, förrän nu.

Nu är en lång graviditet över och vår skatt är äntligen här. Det blev en liten kille, Elias, som kom i en rasande fart den 31:e oktober. Ni kan läsa mer om det här om ni är intresserade.

Kroppen känns fräsch

Det är nu snart 4 veckor sedan han kom till oss och jag tycker att kroppen har återhämtat sig bra. Redan efter en vecka kändes kroppen förvånansvärt fräsch, det trodde jag verkligen inte. Efter 2 veckor fanns det väldigt mycket spring i benen. Jag har under de första veckorna ägnat mig åt knipövningar och bålträning i form av mamma mage träning.

Viljan finns

Viljan till träning finns, så försöker jag tänka smart. Han är inte så gammal och jag har prioriterat att komma in i föräldraskapet med allt vad det innebär. Avbruten sömn, amma flera gånger mitt i natten, hinna med att ta hand om sig själv när han sover och såklart bebismysa i massor! Det är först nu som jag känner att jag vill smyga igång träningen och det i den takten kroppen vill. Det är en hel del att bygga upp igen i och med att jag inte tränade så mycket under graviditeten, men jag är så redo. Träningen de kommande veckorna kommer innehålla promenader, styrka med egen kropp/lätt vikt/gummiband, rörlighet, mamma mage. Jag ser verkligen fram emot att påbörja min resa att bli stark igen.

Det är inte är den roligaste formen av träning, så är det något som jag verkligen kommer tacka mig själv för att jag gör. Det kommer göra mig redo. Det finns ett oerhört stort sug efter att få komma upp på cyklarna igen. Än har vi ingen snö här nere, så chansen för att prova ett slag finns ju 😉 men med stor sannolikhet så blir det ett par trainerpass. Ska bara få på trainerdäcket…

Mitt första pass hemma utöver ”Mamma mage”
– Rörlighet med pinne MAQ
– Knäböj 2 x 20st
– Axelövning 4kg 2 x 10st
– Utfallssteg 2 x 10st på varje ben
– Axelövning 4kg 2 x 10st
– ”Hitlers hund” 2 x 10st

Kändes otroligt bra & skönt att vara igång igen !