MTBinspiration och långlopp

Jag har blivit så inspirerad av Elna. För alla som vill bli inspirerade av cykeltjejer så rekommenderar jag varmt Elna och Helenas podd som heter ’Cykelpodd med Elna och Helena’.
Tack vare dem har jag blivit peppad att cykla ett lopp. Det har jag aldrig förr varit och heller aldrig gjort. Men nu ska ni få höra. Jag tänkte anmäla mig till Billingeracet. Det är ett långlopp för MTB, 75 km med mycket stig den 12 maj. Det ligger i Skövde och utgår från Billingens skidstadion.

Nu har jag ju inte anmält mig ännu, jag måste se att allt (vad gäller träning och själva loppet) går ihop med familj och resten av livet. Vi har ju också ambitioner att odla en del i sommar, och det tar ju sin lilla tid. Men inspirerad och peppad är jag i alla fall.

I söndags var jag ute på en tur med MTBn. Hade tänkt att det skulle vara i skogen, men snöföret var hemskt, jag kom inte många meter innan jag vände. Det blir grusvägar upp och ner för fjällbyggdens backar. Himla härligt och skönt trots snön/regnet som var som nålar i ögonen. Jag försökte dessutom skrämma bort Kung Bore med mina superfräsiga zebratights! Cykelturen blev ca 14 km, och det tog ca 1 timme. Målet var inte att det skulle gå fort, utan att det skulle vara kul och att det skulle vara längre än mina 5 km som pendlingen innebär. Fotopauser och felkörningar på bitvis oplogade skogsvägar blev det.
Hade också chansen att använda min coola ramväska från Porcelain Rocket. Däri hade jag lite förstärkningskläder, som inte användes. Men jag gillar konceptet med ramväska. Den sitter stadigt och är inte i vägen för någonting. Den ska med på Billingen, om det nu blir av, fylld med diverse energigrejer och reperationskit.

    

1 reaktion på ”MTBinspiration och långlopp

Kommentarer inaktiverade.