Blöt Glögg-cykling

Vi hade planerat den här glöggcykelrundan ett tag och tyckte att tredje advent lät som en bra dag för det. Och i sanningens namn så hade vi nog för vårt inre sett en inramning av lite frostiga träd, vita stigar och kanske några snöflingor som singlade ner från himlen i vår fantasi. Troligtvis hade vi förväntat oss en stjärnklar decemberkväll också.

Så gör vi ofta när vi cyklar. Planerar in en del av njutar-rundorna med lite framförhållning och gärna med något särskilt ”tema” när tillfälle ges…Njuter ju därmed både av att ha rundan framför oss att längta till och av att ha den bakom oss som ett fint cykelminne. Dubbelt upp för ”tramp-insatsen” helt enkelt.
Och just i dag var det bra att vi redan hade glöggrundan inplanerad för vädret här på västkusten utlovade ösregn och framåt kvällen stormbyar. (Ja med andra ord kanske ingen av oss precis kommit med spontanidén med en glöggcykelrunda just i dag annars…)

Ursprungsplanen var att göra 4 glöggstopp utmed cykelturen. Nu blev det i stället så att vi började med första muggen glögg inomhus – framför en varm go brasa. Och där kunde vi blivit sittande resten av kvällen…

Om vi nu inte varit så grymt peppade på att komma iväg på vår efterlängtade Glögg-cykling. Sagt och gjort-på med vädertåliga cykelkläder och ut i höstrusket!

Elin, Lisa, Frida och Anna på glöggrunda

Vädret kändes plötsligt ändå på vår sida. Fördelen med att ha ställt in sig på storm och ösregn gör att allt som bara blir aningen bättre plötsligt känns bra. Det blev bara ett glöggstopp den här gången. Men vilket trevligt sådant! Under tak på ett trevligt vindskydd som dök upp lagom till att regnet öste ner dukade vi upp alla delikatesser som vår cykelstjärna Elin plötsligt plockade fram ur ryggsäcken. Salami, skagenröra, knäckebröd, choklad, clementiner, pepparkakor och … just det…glöggen också. (Spetsad skogsmästarglögg)

Ja det var inte precis några ledsna miner i gänget just då, om man säger så. Sedan blev det pannlampecykling resten-på delvis nya fina stigar och vägar. Inte en enda gång cyklade vi vilse. Men det ska erkännas att vi blev lite konfunderade när vi tittade på cykelrutten i efterhand….

Hrm…hur har vi cyklat här?

Med detta vill vi önska er alla en riktigt god jul och hoppas att ledigheten bjuder på lite fin vintercykling!

Frida och Lisa/Happybikerchicks