Träningsevent x2

Jag är en riktig sucker för de flesta sorters träningsevent och går på rätt många. Jag gillar föreläsningar, workshops och specialeditionpass, gärna med tema:)

Denna vecka har förutom massa kul träning bjudit på två olika av dessa.

Det första var i onsdags. Ett tjejcykelevent på Spezialized Concept store i göteborg.

Inledningsvis fick vi bubbel och lite smått att tugga på samt tid att kika runt i butiken. Sen blev vi uppdelade och fick rotera runt på 4 olika stationer.

1. Den första hade tema sittställning och position på cykeln. Butiken erbjuder bikefit som tar mellan 2-3 timmar för landsvägscyklister och något längre om man ska cykla tempocykel. Vi fick se hur det fungerade, vilka vinklar som är att föredra och ett väldigt bra tips att välja en sadel som är anpassad till hur breda sittben man har. Detta kan man komma in till butiken och mäta helt gratis och man får även låna hem sadlar att testa innan man bestämmer sig för en som förhoppningsvis känns rätt.

2. Station två handlade om kläder. Att det är bra att klä sig lager på lager, men också vilka cykelkläder butiken har som är anpassade speciellt för kvinnor. Tillexempel hade de ett par cykelbyxor med ett magnetlås i ryggen på själva hängslena som lätt går att knäppa upp om man snabbt behöver få av för att kissa, speciellt utformad padding för tjejer o.s.v.

3. Nästa station handlade om deras cykelturer som utgår från butiken som alla nivåer är välkomna att hänga med på. Cykel finns till och med att hyra om man skulle behöva. Det fanns cykelturer med MTB som främst skulle hålla till i änggårdsbergen och skatås och det skulle även dra igång rundor för de som vill cykla landsväg. Är ni sugna så kika in deras facebooksida! 🙂 https://m.facebook.com/scsgbg/

4. Sista stationen handlade om att laga punka och vi fick en genomgång av en duktig tjej som fick det hela att se hanterbart ut. Nu gäller det bara att gå hem och träna massor så man slipper onödig stress om det värsta skulle hända när man inte har någon annan att ta hjälp utav.

Som alla bra events så fick vi avslutningsvis med oss en liten goodiebag hem:)

I lördags var det dags för nästa event som var ett träningspass och föreläsning med Maurten.

Riktigt spännande att lyssna på hur de tagit fram en helt ny sportdryck, hur den skiljer sig från övrigt utbud på marknaden, hur den är snällare mot magen trots högt kolhydratinnehåll eftersom den tas upp först i tarmen och vilka världsstjärnor som idag använder den. Vi fick ett smakprov både innan och efter träningspasset och den var rätt smaklös och inte alls så där sliskigt söt som sportdrycker annars brukar vara.

Jag kände mig efter föreläsningen tillräckligt övertygad för att ge den en chans i år. Jag har rätt känslig mage så kan denna vara snällare så är det ju fantastiskt.

Ett extra plus får eventet för att vi lite spontant i slutet fick en rundvisning i deras labb och en rundpingisturnering med Mustafa Mohammed som hade varit med under förmiddagen. Riktigt kul:)

Redan på måndag är det dags för event gen:) Då ska jag på en föreläsning med författaren till boken Maten bakom resultaten och det ska bli superspännande!!☺ Är det fler som ska dit eller som har läst boken? ?
Har ni några träningsevents inbokade? Let me know?
/Elina

2 reaktioner på ”Träningsevent x2

  1. Vilket sammanträffande! Då var du också där utan att jag hade koll på dig. Det innebär att jag får skriva om mitt inlägg den här veckan för jag tror inte att det blir så spännande att läsa två varianter av samma sak 😉
    /Anna

    1. Jag tyckte att jag kände igen dig men var inte säker. Nästa gång kommer jag fram och säger hej:)
      /Elina

Kommentarer inaktiverade.