Juljoggen Leksand 🎄

PÄ Annandagen anordnade vi till förmÄn för barndiabetesfonden en insamling och ett lopp. Banan var 6,5 km lÄng och inte sÄ mÄnga höjdmeter pÄ mestadels cykelvÀg sÄ att alla skulle ha möjlighet att delta. Att kunna delta efter sin egen kapacitet kÀndes viktigt. Att delta och att ge en gÄva som verkligen uppskattas ska kÀnnas bra.

Att forskningen kring diabetes behöver resurser Àr kÀnt men Àven kunskapen kring diabetes Àr viktig. Jag visste sjÀlv inte sÄ mycket om diabetes innan insamlingen började. UpptÀcker att flera bekanta och vÀnner lever med diabetes och dess följdsjukdomar. Medicinering Àr ett stort ansvar att bÀra, en enda miss kan fÄ stora konsekvenser. Att stÀndigt leva med rÀdsla att inte vakna pÄ natten om barnet fÄr insulinbrist eller att vakna flera gÄnger pÄ en natt för att kolla att nivÄn Àr bra Àr en mycket tuff situation. Fysisk aktivitet ökar kÀnsligheten för insulin, det gör att det Àr lÀttare att hÄlla en jÀmn nivÄ. MÄnga goda krafter jobbar för att barn med diabetes ska fÄ möjlighet till fysisk aktivitet pÄ ett sÀkert sÀtt. Jonathan som fotograferat de fina bilderna i det hÀr inlÀgget Àr med och ordnar ett skidlÀger i Grönklitt varje Är v.12. De samarbetar med Sachsska sjukhuset som bekostar lÀgret med hjÀlp av sponsorer. Det Àr 25 ungdomar, 4 diabetes sköterskor och 1 diabeteslÀkare. Att kÀnna att livet kan fortsÀtta fast man drabbats av diabetes Àr sÄ viktigt för barn och deras familjer. Att vara fysiskt aktiv gör ju vem som helst lite gladare, tror ju jag.

Starten har gÄtt!
Foto: Jonathan Björk
Start och mÄl vid Leksandsbron som nÀr den byggdes för 100 Är sedan var Sveriges högsta bro.
Foto: Jonathan Björk. Juljoggen Leksand

VÄr förhoppning frÄn #schysstcykling Àr sÄ klart att samla mera pengar till barndiabetesfonden sÄ att forskning kan bedrivas och till sist finna ett botemedel.

Ingen kan göra allt men alla kan göra nÄgonting! Ett stort tack till alla som bidrog och nÀsta Är hoppas jag att vi blir Ànnu flera som juljoggar!

Det Àr inte försent att swisha etgt bidrag 900 05 97, mÀrk #schysstcykling sÄ Àr du med och hjÀlper.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *