Spinning för barncancerfonden

I lördags var det Spin of hope runt om i Sverige. Det är spinningpass under 12h där man samlar in pengar till Barncancerfonden. Insamlingen sker dels genom att företag, privatpersoner också för den delen, ”köper” en cykel som man ska hålla igång i 12h. Vissa tokar kör solo i 12h, andra delar upp passen på olika sätt. Man kan köpa en cykel för 1500kr eller smälla till med en guldcykel för 3000kr. Det brukar också finnas drop-in cyklar där man kan betala för att vara med på enstaka pass. På plats finns det också insamlingsbössor, olika auktioner och prylar man kan köpa. Alla pengar går till barncancerfonden.

Jag och min fina sambo brukar vara med och köra i Klippan, både som ledare och deltagare, så även i år. Vi hade skojat till det och höll ett pass tillsammans. Vi skiftades om att leda, två låtar var, och det piffiga var att deltagarna fick välja musik. Ännu lite mer piff på det hela var att jag valde ut två låtar, som deltagarna i sin tur fick rösta om, när Brian satt på ledarcykeln. Han visste alltså inte vilken låt han skulle leda till förrän jag tryckte på play! Sedan var det likadant för mig när jag hoppade på ledarcykeln, Brian valde låtar – deltagarna röstade – och pang så fick jag hitta på något passande att göra till den låten. Riktigt roligt och väldigt uppskattat!

Sedan körde jag även ett pass som jag höll för 3:e året i rad – Bollibompa. Det är ett pass med låtar som på ett eller annat sätt har kopplingar till barn. En extra påminnelse om varför man sitter och trampar tillsammans. Det blir en del trams men det går himla bra att köra sig helt fyrkantig till barnlåtar också vill jag lova! Om ni är nyfikna – eller rent av vill låna listan till ett eget pass – varsågoda, här har ni länken:

https://open.spotify.com/user/elaine8505/playlist/0R46mznyRp8fro3VTLpuYC?si=miFTui-4RSC-be7t0XnHtw

 

Här har jag precis kört igång Bollibompapasset! Kläderna känner ni nog igen från ett tidigare inlägg. Det är min och sambons egen design!

I Klippan är det Kupolen Friskvårdscenter som anordnar hela kalaset och jag vill ösa beröm över dem. Som de sliter, planerar och verkställer! Ja, alla som är inblandade – alla som hjälper till under dagen, alla ledare och underbara deltagare. Fantastiskt vad man kan åstadkomma tillsammans! I år var målet att samla in 100 000:- och vi kom upp i strax över 110 000kr och knep därmed en 7:e plats totalt i Sverige. Jag är väldigt stolt över att vara en del av detta!

 

Missade du Spin of hope? Det går fint att swisha ett bidrag till barncancerfonden detta nr ändå 90 20 900

Varje bidrag räknas – stora som små. Alla barn ska få chansen att växa upp. 

 

Ha en fin helg!!

 

PS.

Har ni bekymmer och behöver en riktigt duktig sjukgymnast, tveka inte att kontakta Kupolen! Kontaktuppgifter och karta hittar ni här.

Sugen på att göra en egen design och cykla i kläder som ingen annan har? Kan varmt rekommendera Kalas’ designverktyg, prova leka runt där lite. Eller kontakta support@original.se så hjälper de till att ta fram något fräsigt!