Vintercyklist i höstväder

God fortsättning! Tänk att det redan blivit nytt år. Det ska bli jätteroligt att få fortsätta som ambassadör för Cykeltjejer även under 2020.

Kommer ni ihåg att jag berättade om projektet vintercyklist? En månad har nu gått och jag tänkte berätta lite hur det har gått för mig. Målet är att cykelpendla 3dagar/vecka.
Med tanke på att vintern här i Göteborg har varit mer lik en höst så har det egentligen inte varit så stor skillnad från när jag cykelpendlar på vår och sommar. Jag har nästan varit lite besviken på att det inte varit något riktigt vinterväder. (Jag kanske får ångra att jag sagt sådär) Men ska man utmanas kan man ju utmanas ordentligt tänker jag.

Det som varit den största skillnaden är mörkret. Jag har fått påminna mig själv om både reflexer och att ladda cykellamporna. Det har såklart varit lite kallare än på sommaren även om det inte varit snö och det har krävt lite mer kläder än vanligt. Det är det som har varit svårast tycker jag. Det är stor skillnad att cykla i -2 på morgonen till +5 när jag cyklar hem igen. Men lager på lager har funkat bra och jag lär mig 🙂 Det är mycket trögare att cykla med dubbdäck och hittills har det känts onödigt men jag tänker att jag får starka ben och vem vet, en morgon kanske det verkligen behövs.

Min bråkiga fot då? Jag har äntligen kunnat öka upp min löpning något och foten protesterar inte, Hurra!! Jag märker stor skillnad när jag har varit ledig i ett par dagar och vilat från mitt stående jobb. Kanske har det helt enkelt varit lite för långa dagar den sista tiden.
På Söndag åker jag till Teneriffa i en vecka och jag hoppas att det ska göra susen. Det blir också ett bra tillfälle att testa lite längre distanser. Förhoppningsvis kommer Januari att göra gott då det blir lite lugnare på mitt jobb. Jag håller tummarna för det, jag längtar verkligen efter mina långpass nu.

Vi hörs snart igen! //Frieda