Min cykelresa

Hej alla!

Som ny på bloggen ska jag väl presentera mig lite.

Jag var ingen cyklist. Absolut inte! Jag var löpare ut i fingerspetsarna. Så enkelt – bara snöra på sig ett par dojor och sticka iväg! Hade löptränat sedan tonåren. Sprungit massa lopp, det ena konstigare än det andra. Sträckorna blev längre och längre, och det sista tio åren bara maraton.

Min löpning fick dock ett abrupt slut sommaren 2014 då jag fick en svår ryggskada som fick opereras akut. Fick sen lära mig att gå på nytt, och en pares i höger ben satte stopp för all träning. När jag ondgjorde mig över detta sa ortopedkirurgen “Köp en cykel och cykla Vätternrundan. Det har jag gjort 7 gånger”. Så då fick jag väl göra det då. Med hjälp av killarna på Cykelköket i Solna hittade jag en jättefin begagnad hoj. 

Min första cykel på provtur runt Siljan.

Jag cyklade tjejvättern året efter och Siljan runt och tyckte till min stora förvåning att det var riktigt roligt. Så roligt att det blev fler Siljan runt, och Vätternrundan under 2019 tillsammans med några underbara tjejer som jag träffat på Facebook, Det var så fruktansvärt roligt! Stannade vid varje depå. Drack och åt ordentligt. Blev aldrig trött och kände direkt på mållinjen att detta måste göras igen nästa år.

Ett telefonsamtal den 4 augusti vände dock upp och ner på mitt liv och min träning, så nu känner jag kanske att jag kan titulera mig cyklist trots allt. Men mer om det i nästa inlägg.

Ni kommer här i bloggen att få följa min träningsresa. Medgångar och motgångar, glädje och tårar, uppfyllda mål och träningsvärk. Och nya fantastiska vänner längs vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *