Från novis till Paris

Jag skrev ju i mitt tidigare inlägg att jag fick ett telefonsamtal som ändrade mitt liv en hel del. 

Det började med att jag fick, genom en bekant, reda på att att Team Rynkeby fanns och att vem som helst kunde söka dit och vara med om ett fantastiskt år med träning och – viktigast av allt – samla in pengar till barncancerfonden.

Hittade ett telefonnummer och skickade iväg en förfrågan. EN enda dag försent skulle det visa sig, men de var snälla. Jag fick skicka in en skrivelse och kom på intervju redan dagen efter. Sedan följde två dagars nervös väntan innan samtalet kom. Jag kom med!

Icke-cyklisten som knappt cyklat tillsammans med andra skulle plötsligt cykla i klunga med 37 andra och ända till Paris! 

Och det är nu jag börjar tänka… Om jag klarar detta så kan vem som helst. Tjejer för tusan… Funderar ni på att börja cykla. Gör det! 

Finns massor med grupper som välkomnar nybörjare liksom vana cyklister. Träffa några på Facebook att träna tillsammans med. Begagnade cyklar finns på Blocket och på andra forum på nätet. Nu är det racer jag cyklar men skulle gärna cykla MTB också om det inte vore för min ryggskada.

I början av september träffades vi för första gången hela Team Rynkeby Stockholm. Vilket fantastiskt gäng! En brokig samling med olika erfarenheter av cykling, olika åldrar, 37 stycken olika yrken… Ja ni förstår…

Vi tränar nu tillsammans två gånger per vecka. Ett 90-minuters spinningpass och ett 60 minuters styrkepass. För mig som aldrig suttit på en spinningcykel blev det första passet en “nära-döden-upplevelse”. Men vilken känsla att dela den upplevelsen med andra! Man fixar det! Man klarar mer än man tror.

Men oj vad jag avundas er gamla, vana cyklister med år av erfarenhet. Varför började jag inte tidigare? Så ni som funderar på att börja cykla… Gör det! Börja leta cykel så ses vi ute till våren!