Hitta motivation

Hur hittar man motivation att komma tillbaka och träna efter ett (ofrivilligt) uppehåll? Alla har vi väl någon gång tvingats hålla upp med vår träning pga olika orsaker. Jag har precis hunnit träna mej tillbaka till hyfsad form när nästa elände uppkommer. Och så sjukgymnastik x antal veckor innan man får börja på ”baby-nivå” igen.

En jul för ett par år sedan fick jag en bok av min dotter som tyckte jag behövde piggas upp lite. Den var skriven av Aron Anderson som vid 9 års ålder drabbades av cancer och sen dess blivit tvungen att till största delen sitta i rullstol. Han har gjort det ”omöjliga”. Läs boken så förstår ni….

En fantastisk bok att läsa.

En tid därefter var jag på en konferens med jobbet och till min stora glädje var Aron inbjuden som föreläsare. Jag pratade lite med honom efter föredraget, om träning, drömmar, framtidsplaner och förhoppningar. Han skrev några rader i min bok som jag tagit med. Läste vad han skrivit och dom ynka raderna har tagit mej lång väg. ”Kör hårt på Vätternrundan” hade han skrivit. Bara det enkla. Men nu visste jag plötsligt att det här var någonting jag skulle klara av. För det första gick det ju inte att ”banga ur” nu när Aron i sin rullstol gjort så oändligt mycket svårare och värre saker. När träningen blev lite för tung och tråkig (vilket den alltid är på trainer) så bläddrar jag lite i boken och läste dom ynka raderna. Och självklart kommer jag att klara av allt jag har planerat att göra!