En liten presentation..

Är ju en av de äldsta cykeltjejambassadörerna, både till ålder och var med när vi startade 2018. Jag går alltså in på mitt tredje år här på bloggen. Från att vara osäker och rädd när jag postat mina inlägg till att tycka om att skriva.

Att skriva om cykelresor är mina favorit bloggar. Hit till Murcia i Spanien blir det en tur i vår igen.

I år har vi många nya tjejer som det ska bli super kul att följa här på bloggen. I och med det hoppas jag att några nya läsare hittat hit. Tänkte att det är på sin plats med en ny presentation.

Jag heter alltså Magdalena Enges och är 49 år och bor i Leksand, Dalarna. Jag trivs väldigt bra på landet och närheten till det jag gillar. Ja vägen, skogen och sjön, sedan har jag 10 minuters gångavstånd till mitt jobb också. Jag är förskollärare på en förskola och arbetar med barn som är 3-5 år. Bra för miljön och jag slipper lägga restid varje dag. Jag jobbar deltid för att hinna göra det jag gillar men också för att investera i min hälsa och leva här och nu. Jag är gift med Johan och vi har två barn, Maja 23 år och Emil 21 år som båda flyttat hemifrån. Alltså styr vi ganska mycket över vår tid och kan träna ganska mycket. Johan är engagerad i orienteringsklubben, så det är hans favoritsport sedan han var liten. Barnen har också varit aktiva så vi har besökt ett antal O -ringen och lokala tävlingar genom åren.

Att jag är en cykelnörd har ju inte undgått någon i min omgivning. Allt startade för nio år sedan då jag bestämde mig för att göra en tjejklassiker och skaffade en landsvägscykel. Från att ha varit en alternativ träningsform, cyklade jag mer och mer. Ju mer man cyklar ju roligare blir det ju! Jag älskar känslan av att ha fått kämpa och bli riktigt trött. Den nöjda känslan blir nästan som en drog eller endorfiner är väl beroendeframkallande. Jag cyklar helst på varm, jämn asfalt på landsväg i ett starkt och tajt gäng. Men jag cyklar även lite MTB i skogen och grusvägar med crossen. Allt har sin tjusning kan jag tycka!

Min favorit sport innan cyklingen tog över är rodd som jag höll på med och fortfarande är med lite på. Min klubb Brudpiga har sektioner för alla mina favorit sporter, rodd, cykel och skidor så det passar mig perfekt.

En sak som jag vill råda alla nya cyklister eller er som cyklar själva är att gå med i en klubb. Det ger så mycket kunskap och gemenskap. Det har verkligen utvecklat mig. I min klubb är det fortfarande mest grabbar men vi blir flera tjejer för varje år och det är riktigt kul. Jag cyklar mest med killar och det är trevligt inget snack om det men cykelsporten behöver bli mera jämlik. Det kommer jag att fortsätta jobba för.

I år blir min stora utmaning att cykla Vätternrundan med mina sex lagkamrater i #schysstcykling. Lagtempolaget som ska få alla i mål tillsammans så fort vi kan genom att hjälpas åt. Vi kommer inte att slå några rekord och vi har alla olika förutsättningar och styrkor som vi ska förvalta så bra vi kan. För att vara väl förberedda har vi fått individuella träningsprogram genom Guided Heroes och vår coach Marcus Streiffert. (Läs om projektet på hemsidan http://www.schysstcykling.se)

Så just nu är det mycket träning på trainer för mig men inget går upp emot uteträning. Har just gått med i ett lag, Team Swedish Zwifters som Sanna Lövdahl skriver om i sin blogg. Men planen är att prova på att tävla lite också om jag vågar. Häng med ett år till!

Mycket Zwift just nu, när det gäller att ha koll på puls, watt och kadens!