Ledighet=mer träning

Jag har haft en riktigt bra träningsvecka. Eftersom jag ofta jobbar Lördagar så har den här påskhelgen inneburit många lediga dagar för mig. När jag är ledig planerar jag ofta in mer träning. Det blir naturligt att öka på träningen när det också finns mer tid för återhämtning.

Jag började veckan med cykelintervaller på trainern. Jag skulle egentligen cyklat sista inomhuspasset för säsongen med traithlonklubben men jag fick inte ihop det med tiden. Då är trainern ett väldigt bra alternativ. Det blev tröskelintervaller 6×6 min med 2min vila mellan. Intervaller som är längre än 5min är mentalt riktigt jobbiga för mig. Så är det även när jag springer, jag tänker att det ska gå över någon gång men det verkar inte bli så 😉

Efter tuffa intervaller ser man ut så här…

Resten av veckan har det blivit både löpintervaller, simning och ett längre cykelpass på trainern. Min styrketräning lägger jag nästan alltid in i samband med något annat pass för att hinna med helt enkelt.

Idag hade jag ett långpass löpning på schemat som jag drog på hela dagen men jag tog mig ut till slut och trots träningsmängden tidigare i veckan så kändes benen lätta. 19km blev det och jag är glad att jag kom ut till sist. Luften är så skön ute nu och trots att det fortfarande är ganska kallt så känner man att våren är på väg.

 

Kanske blir det premiär för utomhuscykling imorgon, än är ju inte ledigheten slut.

Hoppas att er påskhelg varit bra.

//Frieda