Recension av Titan X8

Jag hade turen att få testa ett riktigt härligt set med vinterjacka och byxa från Kalas Sportswear nämligen Titan X8.

Förutom det uppenbara, nämligen att kläderna är supersnygga och matchar min cykel hur bra som helst är dom också bekväma och välsydda.

Så här beskrivs jackan på Original Teamwear’s webbsida,

Detta är en cykel jacka avsedd för vinterbruk och kalla dagar. Den har membranbehandlad yta som är vind- och vattentät > 11.000 mmVP. Den är tillverkad i membranmaterial i tre nivån som skyddar bra mot väder och håller dig varm och skön. Jackan har en vadderad krage på 5 cm för ökad komfort och ventilation. Elastisk / fast resår i midjan och tight manschett på ärmarna. Full dragkedja med mekanisk lås, isolerande rygg och hakskydd. Reflexdetaljer på framsidan och ryggen. Stor ficka med 3 rum på baksidan.

Jackan är så varm och skön, jag har använt den när jag cyklat men också när jag varit ute och joggat och trots att temperaturen legat runt nollan har jag inte frusit någonting. Blåser det väldigt hårt/kallt kompletterar jag dock jackan med en tunnare väst för att hålla mig lite extra varm om ryggen då jag är lite benägen att få ont pga skolios.

Jag gillar att man tänkt till med smarta funktioner i jackan så som en hake för nycklar i ryggfickan och ”hål” för hörlurarsladden, även det i ryggfickan.

Byxorna är utan hängslen och pad, något som jag varit väldigt skeptisk emot dels pga att jag inte uppskattar byxor som inte sitter på plats då det ökar risken att jag blir kall om ryggen och då är ju hängslen väldigt bra och pad vill jag gärna ha för bekvämlighetens skull. Jag måste säga att här blev jag mycket positivt överraskad! Brallorna sitter som en smäck vid cykling och faktiskt även när jag joggar vilket jag brukar ha problem med pga att jag har lite mage som studsar ner dom flesta byxor. Den jobbar jag på att få bort för övrigt.

När jag cyklar med byxorna använder jag ett par cykelboxers med pad för annars får jag ont om jag är ute länge men det är ju såklart individuellt.

Jag är jättenöjd med byxorna och jag gillar att jag även kan använda dom vid övrig träning och jag har rekommenderat setet till flera av mina ”icke cyklande” vänner. I lördags var jag ute med cykeln i totalt två timmar varav det blev en del stillastående då vi turades om att träna olika teknikhinder etc och jag var varm och go om benen under hela passet.

Jag rekommenderar detta set varmt och ger det betyget:

??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

Fem cykeltjejer av fem möjliga.