Äntligen ordentligt utomhus!

Den senaste veckorna har jag äntligen kunnat träna ordentligt ute! Det går ju såklart året runt men jag har inte gjort ett distanspass på cykeln sedan i november…

En av mina cykelklubbar, Solsta CK, kör riktigt bra träningspass – distans på söndagar och lagtempo på onsdagar och nu är deras tempoträningar igång för året. Jättekul, tycker jag. Vi körde årets tempopremiär igår, det var sju stycket som deltog och vi körde en slinga om runt 45km och snittade precis över 36kmpt. Vi höll ett jämt och bra tempo hela vägen med jämna byten och ingen försökte rycka. Det vore skoj om det kunde komma fler tjejer på passen bara 🙂 det första passet med ’grabbarna’ är kanske lite nervöst (men det är väl vilket pass som helst) men så snart man kommit in i det är det toppen!

När jag började träna i Australien var det 90% män i de grupperna jag körde och ofta hängde jag inte med men för varje vecka blev jag bättre och bättre och klarade mer och mer i deras tempo, både i gruppkörning och intervaller. Det var nervöst såklart men du är mycket, mycket starkare än du tror och det är bra att pressa sig med snabbare cyklister. Snart är det du som är snabbare än dem 🙂

En sak jag som gjort mina uteturer lite enklare är den gula regnjackan från Kalas. Jag har faktsikt inte använt den än men tycker att det är jättesvårt att bedömma hur mycket kläder jag ska ha på mig, men med den i fickan (den kommer med ett litet paket och får lätt plats i bakfickan, se bilden nedan och hur liten den är. Den går dock att krama ihop till ännu mindre!) har jag inte varit ett dugg nojjig att ta på mig ett lager mindre innan jag går ut för att jobba lite hårdare och även om jag får punka och blir kall halvvägs har jag en värmande reservplan 🙂

Nu på morgonen regnar det i Karlstad och jag hoppas att det fortsätter hela dagen! Varför? Jag har också blivit cykel-i-dusch-person 🙁 min stackars cykel har varit helt täckt i vägsalt efter passen och enda sättet att få rent den ordentligt utan har varit att ta med den upp i lägenheten och in i duschen. Vid vissa tillfällen saknar jag hus och vattenslang mer än andra… Att tvätta cykeln är väl okej men att sedan få rent duschen är lite svårare!

Ha en bra dag!

Sofia 🙂

 

1 reaktion på ”Äntligen ordentligt utomhus!

  1. Åh vad härligt att ni kommit igång med era träningar. Vi får nog vänta någon vecka till. Längtar speciellt efter onsdagarna då vi också kör intervallträning,ofta i form av lagtempokörning. OJag brukar vara ensam tjej. Det är tydligen en hög tröskel för tjejer att vara med,varför vet jag inte ? Jättebra inlägg.??

Kommentarer inaktiverade.