Åh, en sån underbar dag!

I måndags hade jag en sån där superskön och aktiv dag – en sån dag som man önskar att man hade tid till oftare. Solen sken och fåglarna kvittrade, dessutom var det plusgrader (!) och det bjöd in till en härlig morgonpromenad i skogen på runt 2 timmar. Efter det mötte jag upp en tjejkompis och hennes dotter på simhallen och fick in 2000m på simkontot.

På tal om det! I år ska jag försöka få in mer simträning än så innan det är dags för Torekov Openwater i augusti. Förra året simmade jag och sambon det tillsammans och vi hade vårt sista simpass i april. Kan ju vara en ännu roligare upplevelse med bättre förberedelser.

Jag kan verkligen rekommendera loppet, man åker båt ut till Hallands Väderö och sedan simmar man tillbaka till Torekov, ca 3000m. Det sägs ju att man inte kan leva på gamla meriter, men trots att det är väldigt längesen jag tävlingssimmade så sitter åtminstone tekniken ganska bra. För mig var det en större pers rent mentalt. Jag är rätt tuff i övrigt (tycker jag själv!) men när det kommer till vatten där jag inte kan se ordentligt blir jag en riktig liten mespropp. Eller ja, vatten där jag kan se också.. Allting som inte är simbassäng helt enkelt! Men jag älskar ju utmaningar så det är bara att bita ihop. Och hela tiden försöka ignorera melodin som av någon konstig anledning alltid tenderar att dyka upp när jag simmar i öppet vatten ?soundtrack? Tror ni vet vilken det är redan innan ni lyssnar!

Mest var jag så himla imponerad av Brians prestation, det längsta han någonsin simmat var 1500m – vid ett enda tillfälle – och det är inte längesen han lärde sig crawla. Ändå kämpade han sig hela vägen in i mål och på en jättebra tid dessutom! Men sån är han, en riktig kämpe som helhjärtat antar utmaningar och genomför dem ❤️

Här kommer jag och Brian hand i hand på väg mot mål! Och detta var också en sån där underbar dag.

Nu spårade jag lite, tillbaka till måndagen! Efter simningen blev det en promenad till i skogen, solen lockade och det kändes så slösigt att gå in. Självklart hade jag hela tiden en plan på att cykla också, men racern ville jag inte ta ut för den skulle jag packa inför Mallis, den nya mountainbiken har jag inte ställt in ännu och crossen… näää den var jag inte sugen på. Egentligen var jag inte längre så sugen på att cykla överhuvudtaget, som ni nog kan utläsa! Men jag hade bestämt mig för att köra ett cykelpass i någon form och ville verkligen genomföra det trots att allt annat drog ut lite på tiden. Skulle ju liksom hinna äta också in emellan allting!

Det fick bli trainer. Körde 30min uppvärmning till peppande låtar och sedan styrde jag in på två omgångar Tabata. Fy för den lede så sjukt trött man kan bli fort! Och illamående! Och jisses vad det kripplade och krapplade i benen sen hela natten.

De flesta har nog hört talas om tabata och säkert kört dem också. Det är en japan vid namn Izumi Tabata som forskat fram att 20 sekunders intervall följt av 10 sekunders vila x 8 kan ge bättre träningseffekt än 60min på jämn intensitet. Beroende på hur utförandet är, givetvis. Jag kör så hårt jag kan (nästan) på den första, sedan försöker jag köra på samma nivå resterande 7. Sista intervallen på andra omgången gick åt skogen men det kan jag leva med. Det är en konst detta!

Tabata är superbra om man har ont om tid;

10min uppvärmning

4min Tabata

5min vila

4min Tabata

7min nedvarvning

? BAAAM! 30min och du är klar!?

 

Det finns dessutom låtar på spotify som är uppbyggda för Tabata, som räknar ner till både intervall och vila. Sök på Tabata!

 

Nästa inlägg blir från Mallis! Stay tuned.

 

2 reaktioner på ”Åh, en sån underbar dag!

  1. Jag ❤️ Tabataträning

    Vilket underbart kort på er superatleter. Bra jobbat!

Kommentarer inaktiverade.