Däckbyte och utepremiär?‍♀️

Det glädjer mig att kunna skriva att denna helg blev helt enligt plan, det vill säga, jag fick äntligen ta ut cykeln och rulla på asfalt igen?‍♀️??

Jag väntade ändå tills fredag att plocka bort cykeln från trainern men när YR fortfarande påstod att Göteborg skulle bjuda på 10 grader värme så var det dags att göra mitt första däckbyte helt själv.

Det tog lite tid, men vet ni: Jag är så himla nöjd att jag inte bad om hjälp för det gick faktiskt jättebra? Nu känner jag mig dessutom så mycket säkrare att cykla ute om något skulle hända och självklart ska jag öva mer för att få det att gå både smidigare och fortare men det var ett riktigt bra första steg:) Så till er som aldrig har bytt ett däck innan, pröva:) Pröva länge och går det verkligen inte så be om hjälp och pröva sen igen så vågar jag lova att det kommer kännas jätteskönt efteråt:)

Men nu till premiärrundan.. ?‍♀️☀

 

 

 

 

 

 

Jag hade bestämt möte med några snabba klubbkompisar vid Liseberg kl 10.00 för en lugn och lite längre runda som för mig skulle gå på nya vägar.

Snabba klubbkompisar var de allt för redan efter en mil kände jag att jag inte orkade hålla deras ”lugna” tempo så de körde iväg och jag fick cykla de resterande 8 milen själv.

Taskigt att bli lämnad kanske någon tänker? Men för mig var det okej. Jag tänker att vi alla har olika mål, styrkor och förutsättningar. Jag respekterar min egen träning alldeles för mycket för att vilja ändra på någon annans.

Tar man sig tid en lördag för att man vill få ut ett pass som går i ett visst tempo när man tränar inför ett specifikt mål så tycker jag man ska få göra det.

Själv är jag inte den snabbaste cyklisten men min styrka skulle jag säga är uthållighet och i triathlon så cyklar man dessutom själv. Självklart hade det vart trevligt med sällskap på en längre runda men jag väljer att se det som ett väldigt bra eget träningspass istället.

Hur hade ni tänkt om ni hade blivit ”lämnade bakom”? Okej eller inte okej?

9 mil trampade jag som sagt ihop, fick lite härlig sightseeing eftersom jag aldrig hade cyklat denna runda innan och jag unnade mig en mysig cykelfika i Nääs påvägen hem☕?

Det var riktigt riktigt härligt att trampa utomhus igen i solen och i friska luften. Att komma framåt, mötas av nya intryck och hälsningar från trevliga cyklister som kanske också gjorde sin första utomhuscykling för året:) Nu ser jag fram emot ännu mer cykeltid utomhus☺

Ha en mysig vecka nu och njut av solen och av utomhuscykling om ni har kommit igång med det?‍♀️☀?

/Elina

3 reaktioner på ”Däckbyte och utepremiär?‍♀️

  1. Härligt att komma ut!! Grymt att du cyklade hela sträckan själv. Jag hade nog tänkt som du, har inga problem att träna själv och vill inte sinka någon annan. Jag följer gärna med dig någon gång, vi bor ju i samma stad. Men risken finns att det är du som cyklar ifrån mig 😉
    //F

    1. Tycker verkligen att vi ska köra en runda tillsammans nån dag Frieda, hade vart jättekul! 🙂

      1. Jag skickar mitt nummer till dig på instagram så kan vi höras ? kanske redan till helgen ??‍♀️

Kommentarer inaktiverade.