Ska det kosta mera svett än pengar att träna??

Hej på er alla!

Har ni när ni var helt nya, eller innan ni började cykla tänkt att det är avskräckande med alla prylar man tycks behöva när man börjar cykla?

Kan det till och med vara så att ni tänkt att det är inget för mig för hur snabb du är beror ändå bara på hur dyr cykel jag har råd att köpa?

Nja , det är väl så att mycket sitter i huvudet! Visst det kostar att starta upp sitt cykeltränande om man börjar från att inte ha någon cykel alls. Och som all träning är det så mycket roligare om man har bra och sköna grejor så att det inte blir en massa strul istället för träning. Sånt kan ju lätt göra att man ger upp efter några gånger och hittar ett lättare sätt att träna.

Här cyklar jag mitt första motionslopp, tjejvättern. Hjälm som ett av mina barn ratat och ett hopplock av kläder. Glad och nöjd med att ha hittat cyklingen.

Ja ni kanske har varit med om att ha fått en pytteliten sten innanför däcket och får laga punka flera gånger. Kedjan skulle ha bytts för länge sedan och hoppar så fort du åker i ett litet gupp.

Sånt går ju att fixa om man har nya fina grejor , och kostar inte så mycket. Men behöver man uppgradera sig varje gång det kommer nya komponenter,bromsar,lättare ramar,mera aero?

Många försök har ju gjorts där man jämför gammalt och nytt,aero och vanligt och hela tiden kommer samma svar, att uppgradera spelar en försumbar roll det är motorn(läs människan) som gör den stora skillnaden. Så träningen är det viktigaste helt enkelt.

Så nöjd när jag provar nya kläderna från kalas och cykeltjejer.

Ett annat ”spartips”som jag tagit till mig är att det bästa aerotipset är att inte ha fladdrig kläder. Kan bli tokig när vindjackan låter ”flappppppapp” när jag cyklar. Är ju roligt med nya,fina,sköna kläder också ser liksom lite proffsigare ut. Ja ingen annan sport kan väl amatörer ha lika fina eller finare utrustning än proffsen,det är bara att ha en tjock plånbok.

Jag tror att många med mig vet att när du en gång fastnat för cyklingen så är det så roligt att matcha,uppgradera och fixa saker kring din cykel. Speciellt när jag är sjuk brukar behovet bli värre att gå in på olika sidor med cykelgrejor.Jag har köpt mycket bra grejor begagnat och då är det inte lika dyrt. Så gillar du inte dina cykelprylar sälj vidare, smaken är ju delad och de gör bättre nytta hos någon annan än i dina lådor.

Men låt inte prylhetsen stoppa dig ifrån att prova cyklingen som träningsform. Ju mindre prestige ,ju flera får vi med oss på våra träningar och rundor. Bra cyklister framhåller ju inte sina prylar om de inte råkar vara sponsrade.

Mitt senaste köp. Ska följa med mig i sadelväskan på alla turer. Inte dyrt men mycket användbart.

Men visst är det härligt att få drömma ,längta och spara för att till sist få köpa den där cykeln.

Du kommer garanterat lägga in mera träning för att matcha din nya vän.

Du kommer att känna dig extra stark i dina nya fina cykelkläder för att du ser snabb ut.

Men det bästa du kan göra för att förbättra din cykling är ju att cykla.