Dags att börja fundera på packning

Bild från förra årets läger när vi tog oss till utsikten på Marberget !

 

Veckan är full belagd (som vanligt) och snart är det dags att bege sig mot årets första MTB äventyr. Det ska bli sjukt roligt att komma iväg en helg som är tillägnad för MTB och kul att göra något tillsammans med mannen hela helgen. Vi har som sagt varit ute och känt på cyklarna och det var ju hur kul som helst. Jag visste ju att jag tyckte det var roligt, men hade nästan glömt bort hur roligt det faktiskt är ! På fredag vid lunch packar vi in oss i bilen för att åka iväg till Omberg, skönt att faktiskt ha nära för en gångs skull 😉 Kommer jag kanske träffa på någon av er?

 

Så var det ju det här med packning… Man är ju lite för bra på att ta med sig lite för mycket men jag känner att jag har bättre koll på vad man behöver ha med sig än förra året, samt att man har under året hunnit köpa på sig sådana där bra-att-ha saker.

 

Nu säger visserligen väderprognosen att det ska vara upp mot 20 grader varmt så man kanske inte behöver ha skoöverdrag, men har man med sig skoöverdrag så kommer det vara soligt och varmt 😉 Det är en sån sak jag inte hade en aning om att man kom att behöva. Men man lär sig något nytt hela tiden, vilket är så himal roligt när man är ny på någonting. Det mest självklara för en erfaren finns inte ens som en tanke hos en nybörjare. Tänker att jag kommer packa med något i stil med:

 • Cykelbyxor + tröja (kort-/ + lång)
 • Vindväst
 • Underställströja
 • Lösa armar + ben
 • Buff
 • Handskar
 • Skoöverdrag (guld värt om det är blött & kallt) !
 • Hjälm + glasögon
 • Pump + slang + enklare verktyg
 • Vattenflaskor
 • Energi (bars+ dryck)
 • Gopro kameran

 

På schemat iår har dom även lagt in lite tid för att kunna gå genom cyklarna, lite enklare tips och tricks. Allt från sittposition till tips kring det övriga, vilket jag verkligen behöver. Kan inte så mycket om det där med meka. Vi bokade även in oss på massage någon gång under lördagen och jag bara känner att det kommer bli en grym helg där vi kommer göra av med massa energi, samtidigt som vi fyller på energidepåerna 🙂

 

Hoppas ni får en fin cykelvecka/helg allesammans !

Efter lägret hoppas jag kunna bjuda på rörligt material från Gopro kameran 😀

 

bilden är från förra årets MTB vättern

Härlig uppladdning med läger inför kommande lopp.
Första loppet kommer just vara MTB Vättern 50km.