Fiskumrittet

Hej på er!

Säsongen har nu rullat igång för min del, den började nere i Danmark förra helgen med ett C2-race. Jag öppnade väldigt hårt och blev trött för fort, men så kan det gå när det är säsongens första race, rullade i mål på en åttondeplats.

Igår var vi på plats i Darbu, Norge och körde det årliga Fiskumrittet, som jag faktiskt inte körde förra året tråkigt nog. Det är ett C1-race så konkurrensen brukar vara stenhård, skoj! Vädret har inte varit på vår sida, vilket resulterade att banan behövdes skottas för några veckor sedan, snön runt omkring smälter så det var så sjukt lerigt, banan kortades även av ca 2km för att det var så lerigt. Tur jag tycker om lera och att smutsa ner mig!

Igår kändes det som att jag sprang mer än vad jag cyklade, går inte att förklara hur lerigt det var, det tog stopp. Ena varvet klarade man ett parti, det andra var det bara att hoppa av. Jag låg med högt uppe första varvet, det var kaos så fort vi kom in i skogen, alla sprang och cyklade in i varandra. Jag körde på mitt race och tänkte hela tiden, ”det är lika för alla”.

Märks att man inte är van att springa med cykeln, blev trött fort och resulterade i lite mer rask promenad istället för löpning. Rullade i mål på en åttondeplats även denna helg, det är jag lite mer nöjd med då det var riktigt tuff konkurrens. Men jag vill mer och vet att jag kan mer, behöver bara få lite mer race och mer kvalitativ träning på stig för att få upp farten.

Kul att det är igång, nu på söndag är det C2-race i Säter, ska bli riktigt roligt, gillar banan där!

Ha det!

// Alina