Bike packing- Ladies night

Efter ett par timmar med maxande av blodsocker, mekande av cykel och packande satte vi upp på cyklarna och drog iväg mot bohusleden. Lördag eftermiddag och solen sken. Det är inte många km asfalt/grus innan skogen börjar på allvar. Och hjälp va brant och tekniskt det var första biten. Jag på min Surly karate monkey och Andrea på sin On one 45650B. Jäkla bra cyklar för övrigt. Surlyn fick bära mer, mest för att jag hade fördelen av SPD-pedaler och mer vana i terräng. Det var bra, då blev vi mer jämna. Vi kämpade på och efter knappt en mil var det dags för ostmacka, det gäller ju att hålla blodsockret på en jämn (och hög) nivå. Inte långt därefter blev de choklad istället.

Håller blodsockret högt med snickers

När vi kommit upp på fjället (ja det heter så i Bohuslän) blev det himla fin cykling. Snäll singletrack i tall/granskog som var hård och lättkörd. En del rötter förstås med den var ingen match. Vissa bitar var trixiga, och det var omöjligt med packning. Vid ett tillfälle var vi tvungna att bära cyklarna över ett stängsel. Väldigt tungt, men kul att veta att det går.

Vi gjorde middag på en klippa vid Store väktor, en riktigt fin sjö uppe på Bredfjället, och hittade en perfekt plats att sätta upp tältet. Tjejsnack och choklad på kvällen gav dagen en tia av tio möjliga!

Sen sov vi, i ca 10 timmar.

Dag två var vi lagom möra. Mest i överkropp, händer och sittben. Benen var väl inte de piggaste heller, men helt klart inte den svagaste länken. Fin cykling med mycket upp och ner som vanligt. All utrustning fungerade perfekt och vi hade lätt kunnat ha tyngre packning och ändå klara stökig terräng.

 

 

Fina stigar på bredfjället

Andrea hade förutom sina privata grejer det gemensamma köket, jordnötterna och två snickers. Vi hade varsin rätt stor sadelväska, varsin dry bag på styren som fästes på Salsas anything cradle och på Surlyn satt också en ramväska där all mat och reperationskit fanns. I ramen vill man helt klart ha det tyngsta, då märks det minst. Andrea hade en lite ryggsäck med dricksvatten, fika och lite annat smått och gott. Tältet och maten fick plats på Surlyn.

 

Slutsatsen är att bikepacking är himla kul och det får det bli mer av. Noll gram på ryggen är att föredra. Salsas anything cradle att sätta en dry bag på är skitbra! Kan man önska väder så önska sol och vindstilla en vårhelg i april!

Middagsplats vid Store väktor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porträtt av fotograf

 

En tar selfies och en navigerar på norra fjället