Upptäcka nya cykelvägar!

Nu är jag i Spanien och cyklar. Är här med min klubb och det är femte gången jag åker hit till Torreveija på costa blanca . Man flyger till Alicante . Här är inte riktigt lika bergigt som det är norr ut i tex Calpe dit många av proffslagen åker för att träna. Det passar oss bra eftersom många är med för att förbereda sig inför Vätternrundan genom att träna klungkörning och samla mil.

Ja det är ju inte en nackdel att det är soligt(jo igår fick vi regn på oss)  och att bilister är väldigt hänsynsfulla och att det är roligt att lära känna varandra i klubben. Första gången var vi fem cyklister som åkte iväg och vår guide på plats Tomas som är pensionär och bor här på vintern. Man blir så glad när man tänker på att det är fullt möjligt att fortsätta cykla och vara aktiv vid 74års ålder. Även i år är han med och cyklar ,men nu är vi 14 cyklister den här veckan och vi har lärt oss hitta även om karta och gps är väldigt bra att ha. Vi brukar hyra lägenheter eller hus och det finns mycket att välja på här nere. Boendet brukar gå på under 1000 lappen. Vi brukar bo centralt så att vi lätt kan gå ut och äta på kvällarna vilket är mycket trevligt .Att äta och fika är väldigt billi

här.Var och en köper sin egen flygbiljett så resan är över huvudtaget ingen dyr resa vilket gör att de flesta som vill vara med kan det.

Som jag skrivit tidigare väljer jag att hyra cykel här eftersom vi har hittat en mycket bra uthyrare,Alicante Bike hire. Ett norskt par som kör ut cyklarna och kommer och hjälper till om det blir några problem. De har Cannondale cyklar som är väldigt välservade. Att hyra en cykel 6 dagar kostar 110€. Några vill ha sina egna cyklar och tar med dem. Det brukar var lite billigare ,men då måste man ha plats att ta dem till Arlanda också.Att samåka flera än två blir ju svårt.

Några turer som är måsten när man är här är att åka upp till Hondon som är en bra klättring och ännu bättre utförskörningen ner till Crevillente. En väg som är härlig att åka är Rebate som slingrar sig upp och ner  mellan barrträd och fin utsikt. Riktigt åkvänlig .

Två andra stigningar man vill cykla är Cabezo de la Plata och Murcia stigningen som båda varit med på etapper på Vuelta Espana. Annars är det kul att hitta nya vägar och upptäcka det som är annorlunda emot hur vi har det hemma.

För att göra cyklingen så bra som möjligt för alla har vi delat upp oss i två grupper. En som tar det lite lugnare och en som är vanare att köra på lite mera. I år har vi även med en tjej som inte cyklat eller tränat alls förut men nu vill komma i gång med motion . Hon har en elcykel för att ändå kunna vara med. Helt underbart att den möjligheten finns,och hon är verkligen duktig. Att byta grupp eller ha en vilodag är naturligtvis helt okej.

Vill egentligen bara förmedla att det inte är så krångligt eller dyrt att åka i väg och cykla. Flera bilder finns på instagram @cykeltjejer.