Det börjar närma sig lopp

Snart är det dags för Göteborgsvarvet, femte året i rad för mig. Jag har inte fokuserat så mycket på just Göteborgsvarvet i år. Tänker att jag springer lite på rutin, distansen är inga problem men nu när det närmar sig börjar jag fundera på tiden. Jag har inte satt någon måltid men hoppas såklart att jag springer snabbare än förra året. Idag var jag iallafall ute på veckans långpass, 20km som kändes riktigt bra.

Det jag däremot har fokuserat mer på är Borås Triathlon som går av stapeln om fem veckor. Det blir mitt första triathlon på den distansen. Jag har haft just det loppet i huvudet länge och tränat som om jag ska genomföra det men bestämde mig först förra veckan att jag ska köra. Det har hela tiden hängt på simningen för mig och det har gjort att jag har tvekat. Jag har verkligen kämpat för att lära mig crawla och vatten är helt enkelt inte mitt element. Till råga på allt så har simhallen jag brukar träna i fått stänga och alla mina simlektioner framöver är inställda. Men jag kämpar på och hoppas att jag löser det. Min underbara simfröken coachar på mail.

Så när jag på riktigt börjar tro att jag löser simningen så börjar jag istället tvivla på att jag cyklat tillräckligt mycket. Det känns som att våren dröjt för länge och att jag cyklat alldeles för lite utomhus. Jag har dessutom förstått att Borås har en tuff cykelsträcka. Så i Lördags efter att jag tyckt lite synd om mig själv när hela mitt instagramflöde fyllts med bilder från olika cykelresor så körde jag ett riktigt tufft pass på trainern. Det är ju trots allt fem veckor kvar så än är det inte försent att få ytterligare mil i benen.

Jag höll på precis så här innan jag sprang maraton förra året. Antar att det är nerverna som spökar. Jag vet att jag ska hålla mig till min plan och inte jämföra min träning med andra så kommer det säkert gå vägen. Är det något jag är så är det envis och det kan man komma ganska långt på har jag lärt mig.

 

//Frieda

 

2 reaktioner på ”Det börjar närma sig lopp

  1. Man kommer superlungt på envishet och Borås kommer gå toppenbra!!:) Är backarna tuffa får man trampa på lättare växlar bara och runt tar vi oss??

Kommentarer inaktiverade.