Förberedelser inför avresa mot IM Mallorca

Packning, planering och de sista inköpen till resan pågår. 8 dagar till avresa mot Mallorca och IM 70.3 och nu börjar det kännas nervöst på riktigt. Våren har inte bjudit på de bästa träningsförutsättningarna inför loppet och nu börjar jag bli lite smått nervös, många saker ska hinnas med som packning, cykelförberedelser och så ska även vila, jobb och träning hinnas med.

Sedan i höstas har mina fötter strejkat rejält och min stortå sätter krokben för löpträningen, en hallux limitus (knöl på stortåleden) gör att isättningen av foten blir fel och min fotled får ta en hel del extra tyngd, med resultat att den svullnar och värker. Cykelskorna trycker också hårt på ”knölen” och foten värker och svullnar även här. Och på det har pollenallergin gjort min kropp trött och otroligt slutkörd. Suck!!

Så inte alls de förutsättningarna som jag önskade och därmed lite fjärilar i magen om hur loppet kommer gå.  Jag vet att min fysik i grund och botten är bra och jag känner mig stark i kroppen men än är inte huvudet riktigt med! Jag känner att jag måste lägga en hel del kraft på att och peppa mig mentalt. Omge mig med ett lugn och en tro på att jag kommer klara det även denna gång… jag är inte riktigt där än men ska försöka komma dit på alla sätt. Har därför tänkt att packning och listor ska göras i god tid så min energi inte går till fel saker som stressar mig i onödan. Annars tar jag det kommande loppet med lite ro, vet att det gångna året inte bjudit på det bästa på många plan i livet men jag har hållit i gång träningen och hållit mig frisk och kry också, ja förrutom den spökande tån då 🙁 så jag får helt enkelt sätta ett rimligt mål med mitt lopp, ingen press eller stress.. det finns ju självklart där utan att uttala det men att ta mig i mål räcker faktiskt alldeles utmärkt! Så nu ska jag försöka ladda på bästa sätt, vila, lagom med träning för att hålla i gång kroppen, mycket mat och massor av mental träning. Jag hoppas att jag får till några bra pass med bra känsla som jag kan ta med mig till Mallis. Pass som stärker mitt huvud med positivitet och känsla att jag kommer fixa det här, ni vet de där feelgood passen som gör att man börjar lita på sin förmåga och tron på sig själv, men en vecka återstår så än finns tid.

I kväll ska jag ta och fira in våren med kalas hos min vän, slappna av och låta mina träningsvärkande ben vila och ladda för lite cykelträning i morgon. I morgon tar jag också över stafettpinnen på cykeltjejers instagramkonto som jag ska förvalta under maj månad så jag hoppas vi ses även där.

Så nu över till Valborgsfirandet, för att vila och gå på kalas ikväll får säkert kroppen och knoppen att vila från tankar på kommande tävling det gör nog mig gott med en kväll med vänner, god mat och skratt.. att fylla på med positivitet och pepp!!

Så nu firar vi att våren är här, cykelsäsongen är här för att stanna på riktigt och att det säkert kommer gå jättebra att simma, cykla och springa på Mallorca om en dryg vecka!

Happy Valborg 🙂