Vad hände på förra veckans cykelintervaller?

Förra veckan blev en ganska lugn vecka efter helgen på Omberg. Man var rätt sliten i kroppen efter en grym helg. Vi passade på att ta tiden till att fixa här hemma där vi håller på och renoverar ett av rummen som i dagsläget kommer bli ett gästrum. På måndagen blev det rehab-/rörlighetspass, tisdagen provade jag spåret som ligger precis vid oss, blev faktiskt 5 lätta km i mellanmjölkstempo. Varken för långsamt eller för fort. Sen kom torsdagen, då jag och min man skulle för första gången vara med på organiserad cykelträning (landsväg) och som det så enkelt heter ”torsdagsintervaller”. Vi båda är med i en förening som finns här i Linköping, nocout som bedriver flera olika sektioner och cykling är en sektion. Vädret såg väl sådär lovande ut, men ändå hoppfullt. Tyvärr är det lite för långt att cykla för oss in till samlingsplatsen så vi fick lasta på cyklarna på cykelhållaren och ta bilen till samlingen. Lite nervöst.

En kort genomgång senare delade vi in oss i två grupper och tog oss till startplatsen för första intervallen. Det kändes bra, men det blåste väldigt mycket. Väl på startplatsen delade vi in gruppen ytterligare beroende på fart. Sen satte vi iväg och intervallerna skulle vara mellan 5-7km långa och det kändes bra. Kände mig faktiskt pigg och fick upp ögonen för hur kul det är att cykla tillsammans med andra, framförallt samspelet med andra då vi provade på belgisk kedja.

Ja som sagt det där vädret är ju inte att lita på. Blåsten höll i sig och tillslut kom regnet, en sådär riktig skur med lite hagel i. Som tur var valde jag i sista sekund vid samlingen att faktiskt dra på mig långa ben. Det regnade liksom sidledes och det bara rann vatten ner i ansiktet och glasögonen immade igen lite smått. Jag använder mig dagligen av linser och det kan bli lite känsligt när det rinner vatten i ögonen och det enda jag kunde tänka på var att må jag inte tappa en lins nu, då jag inte hade med mig några reserverlinser. Sikten var katastrofal och när jag kände att det inte kunde bli värre med linserna så hoppades jag bara på att vägen var hel så man inte skulle krascha. Hagel som träffade mitt i örat och vattenskvätt av cykeln framför i hällregn, ja men det var mysigt att cykla torsdagsintervaller. Hade jag haft känsel i mina händer hade jag försökt att ta något sådär roligt kort, men tyvärr uteblev bilder p.g.a regnet.

Det var ingen som protesterade mot att vi kortade ner turen och tog sikte hemåt igen och vi kunde skrapa ihop 40km i hällregn. Upp med cyklarna på cykelhållaren och dyngsura som vi var satte vi oss i bilen med full värme, jag kan lova er att det tog ett tag innan jag tinade upp.

Bilden ger ingen rättvisa av hur blöt jag var och hur mycket jag frös.

 

Det var en sjö i skorna och det tog typ 3 dagar innan dom var torra !

 

Det hade varit skönt med vadderade galonvantar !

 

I fredags gjorde vi inte så mycket mer än att packa inför lördagen och söndagen som skulle spenderas i Stockholm. Jag tillsammans med de andra OS domarna och våra respektive hade blivit inbjudna av Svenska Ishockeyförbundet till Sweden Hockey games där vi under matchen mellan Sverige – Ryssland även skulle få ta emot diplom och blommor för våra insatser i de Olympiska Spelen i Sydkorea. Efter matchen åt vi middag på restaurang Himlen som blev ett väldigt fint avslut på denna hockeysäsong och det var väldigt trevligt att få ta med sig respektive som står ut med allt vad man går genom som elitsatsande hockeydomare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *