Årets första (och sista) löplopp

I början av året planerade jag att springa en terrängmara i början av maj. Det var en jobbkompisar som utmanade mig och jag tyckte att det lät som en bra idé – lite kul att ha andra mål än bara cykling.

Jag tränade en hel del löpning under vintern och var i skapligt god löpform tills min ena höft sa stopp! ?Hela mars och april gick åt till att läka och sedan cykla ? så löpningen låg ganska långt nere på listan och dessvärre även formen. I slutet av april tog jag mig dock ut på en liten jogg och även om det gjorde rätt ont i höften i en vecka efteråt ville jag gärna prova det här loppet.

Sagt och gjort, idag sprang jag det kortare varianten av Järnleden i Kristinehamn. De första kilometrarna var behagliga, ganska platta och snabba. Sedan kom vi ut i skogen. Jag är lite klumpig så jag snubblade mig fram, upp och ner, över rötter och stenar, genom lerpölar och kalhyggen. Jag sprang dessutom fel en gång och irrade runt med en annan kille tills vi insåg att vi fick jogga tillbaka 500m där vi kom ifrån ?

det fanns vätskekontroller var 6-7km och jag stannade på den 2:a och 3:e och drack flera glas sportdryck. Jag åt dessutom en gelé innan och en under loppet, det är en härlig känsla när man börjar bli trött men sockerruset slår in ?

När det var 5km kvar var det nog ganska snabb terräng och på vägar men mina ben var så värkiga att det kändes jättetungt. Resten av kroppen kändes jättebra men just benen som är rätt avgörande ville helt enkelt sitta ner men gick med på att bara lufsa. Gissa om jag var glad när jag såg mållinjen?!?

Rundan var jättefin men det var nog det sista löploppet jag gjort, min höft är öm, fötterna fulla av blåsor och även om jag gillar att springa ångrade jag nästan att jag inte varit ute och cyklat idag istället…

Jag tror jag slutade sjua i damklassen. För mig var det att faktiskt komma till start som kändes som den största prestationen…

hoppas du haft en grym dag på cykeln!

3 reaktioner på ”Årets första (och sista) löplopp

  1. Järnleden är rolig att cykla, många som tycker den är lite bökig. Var lite blött i höstas när vi provade, så ska göra ett nytt försök nu i sommar. Bra jobbat!

    1. Tack! Jag kan tänka mig att den är lite knöcklig på MTB. På vissa delar var stigen väldigt smal men om du kör den igen rapportera gärna ?

Kommentarer inaktiverade.