Göteborgsgirot 140km

Tiden går fort och i helgen var det redan dags för årets första lopp, Göteborgsgirot 140km🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️💕

Jag laddade med cykelvila hela veckan för att jag kände av en viss tendens till överansträngning i ena knät efter cykelveckan på Mallis och ville inte riskera något. Så här i efterhand var det nog smart:)

På startlinjen kände jag mig mer självsäker och taggad än vanligt och jag tror beror på alla mil jag samlat den senaste tiden. 14 mil har tidigare känts skrämmande långt men nu vet jag ju om att jag faktiskt har cyklat samma distans nyligen så varför skulle det inte gå nu med?! ☺

Starten var ganska trång så jag tog det lugnt hela vägen ut ur stan. Så fort cyklisterna började spridas ut så trampade jag på lite tuffare. Tuffare än jag hade tänkt mig, men jag kände mig taggad på att testa kroppen och nyfiken hur den skulle svara.

Det gick bra i 9 mil! ⭐

Jag har en förkärlek till det där lugna utflyktstempot när det kommer till cykling och jag var både nöjd och imponerad hur bra tryck i benen jag lyckades hålla så pass länge. Men efter 9 mil tog distansen ut sin rätt och det blev ganska tungt de sista 5. Jag fortsatte trampade på och kom i mål enligt plan, trött, men med flera nyttiga lärdomar rikare.

På min ➕ lista tar jag med mig:

▪Jag har lärt mig att växla bättre mellan klingorna. Hjälper massor!

▪Jag är betydligt bekvämare med fart och behöver inte bromsa i alla nedförsbackar👍

▪Jag fixar att cykla 14mil utan stopp med egen energi, bra utveckling💪🏼

På min ➖ lista tar jag med mig:

▪Måste dricka ännu mer, äta ännu mer. Det är inte kul om energin tar slut och jag får nästan försöka schemalägga energiintaget för att inte fuska.

▪Bör nog gå ut lite lite försiktigare. Jag tränar främst triathlon och då ska det finnas lite krut kvar i benen för löpning.

 

Överlag var det ett riktigt trevligt lopp. Göteborg bjöd på fint cykelväder, banan var fin och omväxlande (sista milen gick till och med mestadels på skogsstig🌲) och cyklister i sig är ju en hemskt trevlig typ av människor☺ Det känns skönt att ”tävlingsäsongen” är i gång och jag ser fram emot fler lopp redan i maj som får ge bra formcheckar och lite extra boost för motivationen☺✨

Har ni några lopp inplanerade i Maj? ☺

/Elina

Facebook Comments

1 reaktion på ”Göteborgsgirot 140km

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *