En hel helg med landsvägscykling

En vecka sedans sist och vad har hunnit hända?

Ja efter förra veckans misär till torsdagsintervaller blev helgen mer än lyckad. Veckan blev en lugn sådan rent träningsmässigt men desto mer jobb. Det blev även fredagsjobb på kvällen då jag var med som utställare på en Tjejkväll som Beacharena arrangerade (stället där jag är gruppinstruktör). Riktigt roligt, men det blev dock lite senare än vad jag hade tänkt från början. Kom hem sent och försöka tänka på vad man behöver ha med sig på ett cykelläger sisådär kring midnatt när man jobbat hela dagen är inte helt lätt, när det enda man vill är att sova för att man vet att man ska upp tidigt dagen efter.

 

Jag fick tillslut ordning på packningen, dock var det några småsaker som jag inte i hade hunnit inhandla och något oviktigt som jag glömde, men jag klarade helgen galant ändå 😉

 

Vi började lördagen med samling på Citygross i Linköping för att lämna packning och dela in oss i fartgrupper. Jag klassar mig själv som nybörjare och var osäker på vilken grupp jag skulle hoppa med, men det blev tillslut mellangruppen. De planerande cykelturerna för dagen skulle till slut landa på ca 16-17mil och jag var redan när mailet kom med turerna lite orolig för hur jag skulle orka att cykla 17mil på en och samma dag som träningspass…. vi satte fart ner mot Björkfors och vi blev en ganska stor klunga vilket egentligen för mig är första gången att köra i. Det kändes väldigt bra i kroppen och att köra klunga. Jag valde definitivt helt rätt grupp att köra i, tempomässigt och för det sociala. Mycket nya bekantskaper och man hinner prata en hel del.

 

Vi kom fram till vår destination Björkfors där vi skulle sova över natten och äta måltiderna. Vi delade upp oss i rummen innan det var dags att gemensamt ordna med lunchen som blev en salladsbuffé, man fick plocka ihop sin egen sallad och det smakade väldigt bra och givetvis lite kaffe på maten. Lite diskussion uppkom kring hur vi skulle ta oss an eftermiddagens runda som skulle landa på ca 10mil. Delade åter igen in oss i grupper för att sätta fart mot ett fika ställe. Fika är viktigt har jag fått lära mig inom cyklingen, och det är inte mig emot, älskar att fika 😉  Vi har fått cykla i härligt väder och fantastiska vyer, ja man har blivit lite bortskämd med väder och omgivning denna helg. Tyvärr dog min Gopro under de finaste partierna så jag fick inte med det, men jag hoppas ni kikar på filmen nedan ändå 😉 Bra i lite utbildningssyfte om man är nybörjare och är nyfiken på hur det är att cykla tillsammans i klunga.

 

Om jag summerar ihop helgen så blev det ca 25mil cykling i olika konstellationer och grupper, lärde känna nya människor och skrattade en del och fick med mig en stor portion glädje i att cykla landsväg. Jag är trots allt nybörjare i att träna landsväg och definitivt att köra i klunga som vi gjorde hela helgen men känner mig inte som en nybörjare. Jag känner att jag har koll på var cykeln är och hur man ska bete sig i klunga i växlingar, tecken, avstånd osv Jag känner mig stolt och att jag fick beröm av mina medcyklister om hur jag var att cykla med så känner jag mig verkligen stolt och ödmjuk.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *