Få flera att cykla

Hej på er alla.

Förra veckan var jag lite tuff emot er och kom med en utmaning,men lugn inte den här veckan utan nu tänkte jag berätta lite om vad jag gjorde i går kväll.

Jag cyklar med en liten klubb och väldigt ofta är jag den enda tjejen på träningen och det tycker jag är lite synd eftersom jag vet att det finns flera som cyklar men tröskeln är lite hög för att komma i väg. När vi nyligen var till Spanien kom min kompis Karin med förslaget att vi skulle starta nybörjar cykling för tjejer som vi hade för något år sedan för att fånga in lite flera tjejer. Vi tänkte att om man i lugn takt går igenom grunderna i klungcykling väldigt enkelt och kommer i gång med cyklingen och blir trygg kanske de fortsätter . Att fokus är på teknik och tecken inte fart och puls till att börja med.

I går kväll hade vi alltså första tillfället och vädret var toppen .En försmak av sommarkvällar när man inte vill gå in. Blev så glad när 13 tjejer dök upp för att vara med på cyklingen. Vi delade upp oss i två grupper så att de som cyklat lite i grupp innan var i en och de som var helt gröna var i en. Till att börja med berättade jag lite om tecken i klungan och varför man har det. Att tydlighet och förutsägbarhet är så viktigt för tryggheten i klungan. Köra mjukt och hålla blicken långt fram för att undvika att börja stirra på hjulet framför. Att prata om att inte ”halvhjula” behövs inte, de flesta är lite oroliga över att åka nära . Hur nära måste man cykla? Var en av de första frågorna och innan man är trygg räcker det med 1-1.5 meter. De flesta känner på vilket avstånd det börjar kännas lättare i suget även i låg hastighet.

Planerar att ha en gång till som är väldigt grundläggande och sedan nöta lite klungkörning under för sommaren. I sommar tänker jag ha en teknikträning med små övningar som var mycket uppskattad sist. Målet är ju att få med dem i vår vanliga verksamhet med träningar och fikaturer. Att vi kan växa till en klubb som har cykling som passar alla. Att det känns tryggt och roligt att gå på träningar men också att de som vill kan få utmana sig själva.

Så härligt att förmedla något som jag verkligen tycker är roligt ,tror att tjejerna tyckte så också eftersom vi fick ta en tur extra innan vi slutade.

3 reaktioner på ”Få flera att cykla

  1. Va kul!! Skulle behövas på fler ställen. Kan du göra en turné? ☺️

    1. Frieda tack,det skulle ju vara en dröm att åka runt! Men igentligen kan ju nästan vem som helst som kan lite cykel göra det! Annars kan du komma hit. Ta med dina nybörjare! Jag kan ordna boende.?

      1. Åh det hade varit så kul! Får planera om semestern helt enkelt ?

Kommentarer inaktiverade.