Lopp i Orresta

I lördags och söndags körde jag lopp i Orresta strax utanför Västerås. Arrangörerna hade ordnat jättefina banor, många medhjälpare och strålande väder, efter 11 år i Australien har jag viss förkärlek för varma förhållanden och det var underbart att loppen gick i strålande sol. Det enda jag saknade var lite backar men att köra platt är inte så dumt det heller.

Lördagens lopp var ett tempolopp på 27km, jag älskar tempolopp! Jag hade turen att starta sist i min lilla grupp. Under de första kilometrarna kände jag mig lite ovan på cykeln, det var trots allt mer än ett halvår sedan jag använde den ordentligt men kom in i rytmen efter ett tag. Benen kändes bra och pulsen var lite lagom hög, jag ville ligga på runt 160 under de första 10km och därmed ha krut kvar om det skulle behöva tryckas på på slutet (min maxpuls är 183), och jag låg i den zonen. Efter 13km hade jag kört om övriga i min grupp och i och med det hade jag ledningen så jag kunde slå av lite och bara njuta av känslan att köra lagom fort utan att hålla på att dö 🙂

Tyvärr varade inte känslan så länge. Efter 17km fick jag punka. Jag svor för mig själv och var rätt besviken, jag hatar att inte kunna avsluta ett lopp men eftersom det inte fanns någon luft kvar alls var det bara att börja gå mot målet. Som tur var fick jag skjuts tillbaka av tävlingsledaren.

Dagen därpå var det dags för ett linjelopp. Det var en ganska liten startgrupp som bestod av alla damer i alla åldersgrupper, varav hälften från den lokala cykelklubben. Jättekul för dem att de har så många akriva kvinnor i sporten och att de dessutom ställer upp i tävlingar! Så otroligt kul att se! I och med det hade de även fördelen i nummer och kunde köra ett taktiskt lopp där de tog tur att attackera inom de olika åldersgrupperna. Jag tycker om att ligga långt fram och kunna lägga mitt eget tempo men fann att det var inte många andra som var intresserade av att jaga attacker (Caroline från en annan klubb var däremot fantastisk och hjälpte till, vilket var jättekul) så min egen plan gick i stöpet och vi hamnade i en klungspurt där jag kom tvåa i min grupp.

Om du inte har provat redan, anmäl dig till ett lopp eller motionslopp! Det är så himla roligt!

Mina nästa lopp är i Vänersborg till helgen – criterium och landsväg 🙂

Ha en bra vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *