Minisemester i Umeå

Jag var ledig Fredag, Lördag förra veckan och spenderade helgen tillsammans med familj och vänner i Umeå. Vilken härlig stad! Vi hade dessutom turen att möta våren även där. Det kan ju faktiskt fortfarande vara snö i Maj. Men inte denna gång, till min stora lycka.
I väntan på flyget köpte jag tidningen Bicycling, annars köper jag alltid löpartidningar av gammal vana men den här var riktigt bra, och fin också ?
I Umeå blev det ingen cykelträning för mig. Vilket var synd för det är en fantastisk stad för cykling. Alla människor, unga som gamla cyklar överallt. Min son konstaterade att han såg fler cyklar än bilar. Utanför varenda butik fanns det räcken att låsa fast sin cykel i och bra cykelbanor överallt. Vilken skillnad från Göteborg. Här ser man oftare skyltar utanför butikerna med texten: Parkering av cyklar förbjuden.
I brist på cykling blev det istället löpning. När familjen gick ut för att morgonjogga på Umeås gator så passade jag på att springa på hotellets gym. Galet kan vissa tycka när solen skiner ute och man kan upptäcka en ny stad springandes. Men det finns såklart en tanke bakom. Jag väljer ofta bandet när jag vill hålla ett exakt tempo tex när jag springer snabba intervaller eller i det här fallet ett tröskelpass som varar i 60min. Jag har svårt att fokusera och pressa mig på det sättet ute och då funkar bandet bra för mig.
     
Veckan som kommer blir ganska lugn, två löppass till men ingen tuff cykling. Jag kommer bara cykla till jobbet några dagar. Jag vill ha pigga ben på Lördag när det är dags för Göteborgsvarvet. Jag planerar också för att premiärsimma i sjön. Får se om jag vågar, badkruka som jag är. Nästa gång vi hörs har jag förhoppningsvis en härlig racereport från varvet att dela med mig av. Håll tummarna!
//Frieda