Cykelpendla

Hej tjejer,

Det var ett tag sedan sist.

Ibland kommer livet i mellan och något oväntat händer som gör att allt annat får stå åt sidan. Allt annat blir liksom oviktigt för en stund och andra människor måste prioriteras före sig själv. Men mitt upp i allt så inser man vilka fantastiska människor man har runt sig och att alla verkligen ställer upp när det gäller. Igen, cykelsporten och dess utövare – vilken fantastisk skara människor!

Alla ni där ute som vi ska försöka peppa och inspirera genom ”Cykeltjejer”- ni är på helt rätt väg! Jag har cyklat sedan 2012 och jag kan inte riktigt tänka mig ett liv utan cykel eller de vänner jag träffat genom cyklingen. Om jag så bara inspirerat en enda person till att bekanta sig med sporten – ja, då är mitt mål uppnått!

Ni vet att jag cykelpendlat en del på vintern och det är både skönt men också ganska bökigt i mellan åt. Speciellt när man kör på cykel med dubb som man är livrädd ska repa upp något fint golv. Men nu, nu när våren är här och man kan cykla till jobbet 07:30 i kortbent och kortärmat – då är det näst intill meditativt. Att få rensa huvudet på väg till jobbet samtidigt som man susar förbi bilkön, det är riktigt, riktigt skönt. Att sedan avsluta arbetsdagen med ännu än tur, det är liksom pricken över i:et. Man får rensa ur skallen innan man kommer hem, får frisk luft och lite vardagsmotion – allt på en gång.

Så, har ni inte testat – Gör det!

Ni kommer inte att ångra er och om er arbetsgivare inte har bra möjlighet att förvara cykeln, ta med den på kontoret. Det finns flera regioner som arbetar med ”cykelvänlig arbetsplats” så ta reda på vad just din kommun har för möjlighet att hjälpa till.

Önskar er alla en riktigt fin vecka i maj med mycket sol och mycket cykel!

emma

Facebook Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *