Planera för en vecka på cykel i Leksand v.32!

Hej

Många har väl redan planerat vad de vill göra i sommar, men jag vill ändå ge ett tips till alla som vill cykla, umgås, fika och ha roligt.

Jag är väldigt stolt att vara en del i Leksandsrundan som är en idé som Bodil och Erica har utvecklat till den fina cykelvecka vi har i Leksand. Vi i Brudpiga cykel är medarrangörer och hjälper till som funktionärer av alla de slag. Leksandsrundan har turer och lopp för alla,barnlopp,familjelopp,kvällsturer och avslutas med ett motionslopp på 130km och 70km. Kvällsturerna går i de fyra väderstrecken och startar med syd på måndag osv.

På fredagen kör vi två barnlopp för de yngsta och på eftermiddagen ett familjelopp på 13km. Ett stort fokus på att fika och ha det trevligt betyder ju inte attdet inte kan gå fort att några verkligen får kämpa.

På kvällsturerna är alla cyklar tillåtna tex är det helt okej att ha elcykel. Allt för att inte utesluta någon. Både cyklister från bygden och turister kommer hit och cyklar och de flesta tycker att det är väldigt fina vyer med blå berg och faluröda stugor. En cyklist uttryckte att ”det var som att cykla omkring på Skansen” när han kom i mål.Vi som jobbar ideellt som funktionärer under veckan har väldigt roligt och får träffa alla positiva människor på sina cyklar, jag tror att vi sprider cykelglädje vidare. Vill man ha en utmaning och cykla sitt första motionslopp är det här perfekta platsen att börja.

Ja, välkomna hit då alla cyklister och glöm inte att heja på mig om vi ses. Det uppskattar jag.