Varvetvecka i Göteborg

 

Denna vecka har det inte, förutom cykelpendling till jobbet, blivit någon cykelträning alls för mig. Anledningen? Göteborg har bjudit på härlig folkfest i form av Varvetvecka och jag ställde upp i två av loppen:)

I år har jag fokuserat väldigt mycket på cykling och utvecklats massor vilket jag är såå glad för:) Men det har samtidigt inneburit att jag har haft lite mindre tid för löpning och var därför lite orolig för hur formen skulle vara när säsongens första löplopp närmade sig. Kan man fortfarande springa snabbt när man byter ut många pass mot cykling?

Svaret var JAAA?

Stafettvarvet var en utmaning i sig då jag är betydligt bättre på de lite längre distanserna men när man tävlar i lag så tycker jag att man gärna tar i till och med lite mer än vanligt och jag sprang i mål på 16.52, så nöjd över det tempot jag hållit hela vägen?

 

 

Göteborgsvarvet gick precis lika bra☺ Jag trodde att förra årets tid 1.46 skulle bli svårslaget men jag förberedde mig så bra jag bara kunde: vilade, matade kroppen med mycket mat och vätska innan och tog med egen energi att stoppa i mig under loppet:) Tillsist sprang jag förvånad och så lycklig i mål på 01.43 efter en stabil och stark löpning hela vägen?‍♀️❤

Jag tror min utveckling i löpningen absolut kan ha med min ökade mängd cykelträning att göra. Den har vart skonsam mot kroppen på ett sätt som löpningen inte är och jag tror att jag har fått mycket starkare ben som tidigare har vart min begränsning för att kunna trycka på ännu mer i löpsteget och få upp hastigheten⚡

Är det fler av er som har sprungit något av loppen under Varvetveckan eller har deltagit som publik?:) /Elina

1 reaktion på ”Varvetvecka i Göteborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *