I helgen cyklade jag Shimano landsväg 167 Uppsala!

I lördags var det dags för årets första motionslopp på cykel för den här säsongen. Lite nervöst men nästan bara roligt. Det som gör det mest nervöst är ju att man känner lite osäkerhet kring formen och om man har tränat rätt. Tycker att det har varit lite svårt att få upp farten under våren så kommer jag verkligen att fixa detta. Vi var tio cyklister från vår Vättern grupp som skulle köra tillsammans och det är ju såklart en styrka att cykla i grupp. Naturligtvis vill jag göra ett bra jobb och vara en stark länk i vår kedja. Vi har bestämt att köra belgisk kedja under Vättern och nu skulle den tränas i samma fart som vi behöver hålla ca34km/h , lite beroende på hur långa pauser vi kommer att ta. Alltså lite av en värdemätare av formen , men även av hur väl vi går runt utan att det tar kraft och blir ryckigt. Att köra säkert , snabbt och energisnålt är inte så lätt som det låter.

 

En annan sak som är nervöst är ju vädret som är så viktigt när man cyklar. Själv gillar jag inte regn,nej det gör väl ingen det är ju hemskt att frysa och massor av energi går åt. Först såg prognosen inte så lovande ut med regn, väl lördag var det klarblå himmel.Lite kallt med 5 grader vid 4.30 då vi åkte i väg för att hinna till Uppsala , men väl på plats fick jag plocka av plagg efter plagg. Behöll dock en tunn väst på över korta kitet som jag plockade av när vi fick stanna för broöppning.( Ja ibland blir det inte som man tänkt sig.) Sol och varmt alltså ,en bit över 20 grader .

(Ja de röda i bakgrunden var överallt de måste vara Sveriges största cykelklubb.)

Lagom till alla lopp kör igång brukar jag sätta på mina ”fin hjul” som jag åker på för andra året nu. Gick crazy och köpte dem som en motivationshöjning men jag bara älskar dem och förra året blev de på nästan hela säsongen för det är ju lite roligare att köra med dem. Men om den största effekten av dem är att jag känner mig snabbare eller om de verkligen är värda sina pengar låter jag vara osagt. Att se proffsigare ut känns ju inte direkt fel i alla fall.

Taggad grupp inför start.

Ja Uppsala måste väl vara något av cyklarnas Mekka .Många har väl sett havet av cyklar utanför centralstationen. Start och mål är placerad på historisk mark vid Uppsala slott på en liten backe. Backen är inte så märkvärdig igentligen men väl där känndes benen inte redo för en spurt upp direkt. Kadensade ganska lugnt upp i år. Tyckte till och med att jag hörde ett heja rop?.

För oss som bor där det är mycket skog och backar är ju inte kuperingen så skrämmande, utan de öppna fälten med massvis av vind och kanske även i vindbyar är en riktig utmaning. Första året vi cyklade här blåste det från alla väderstreck kändes det som och vi var alla mycket slitna när vi var i mål. Kallt var det också,men de två sista åren har varit betydligt bättre. Det bästa med det här loppet tycker jag är att de har start grupper som är lite fördelade efter hur fort man vill åka så det är väldigt lite omkörningar och känns väldigt säkert. Mycket bra arrangerat tycker jag.

Hur gick det då med mitt lopp då?

Jo, jag är nöjd och vi uppnådde vårt mål . Ser fram emot nästa lopp som är Siljan runt första helgen i juni. Hoppas vi ses där!

Nöjd och mätt , med lite trötta ben. Notera den blå himlen i bakgrunden.