Träningstempo

Träningstips! I tisdags ordnade Skoghalls CK Hammarö en slags träningstävling i tempo för sina medlemmar. Upplägget var enkelt men också jättetrevligt och en bra anledning att träffas på en fin vardagskväll, kanske någonting du kan prova med dina cykelkompisar?

En person fann en vägsträcka som lämpade sig för tempo, skapade Strava-segment, markerade en start-, målpunkt och i vårt fall en vändpunkt. Vi samlades vid platsen, körde flygande start och man fick starta när man ville och ta sin egen tid. En del var på tempocyklar medan andra var på landsvägscyklar och några valde att köra partempo. Alla tog sin egen tid, alternativt använde Stravasegmentet och när sista personen var i mål var det fikadags 🙂

Passar hur bra som helst för alla cyklister, nybörjare som erfarna och är ett bra sätt att få in en träningsrunda som blir så tuff som du själv vill.

 

1 reaktion på ”Träningstempo

  1. Tack för bra ide, ska försöka införa det här i min klubb. Låter jätte kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *