Årets två första triathlon

Nu har verkligen triathlonsäsongen dragit igång för mig ordentligt och förra veckan körde jag årets två första lopp, såå kul☺👏🏼

Det första loppet var ett prova-på triathlon i Mölndal som bjöd på 750m simning, 18km cykling och 5km löpning.

Perfekt som första lopp för att känna på hur det är att sätta ihop alla grenarna, träna bytena och såklart bara känna på den härliga stämningen som jag tycker alltid infinner sig när det är lopp:)

Det blev en superfin kväll och det var nog ett nyttigt genrep inför lördagens längre distans på Borås triathlon där jag faktiskt fick med mig några smågrejjer som jag ville göra annorlunda. Som att ta den där extra sekunden att knyta skorna ordentligt, ändra inställningar på triathlonklockan så att den visade precis det jag ville och inte stressa iväg för mycket på cykeln så att man riskerar att bränna ut sig direkt.

Till Borås triathlon laddade jag som vanligt dagen innan med pastamiddag, rödbetsjuice och smågodis. Det har liksom alltid varit ett vinnande koncept för mig så varför göra något annorlunda tänker jag:)

Banan i Borås var backig, VARM☀ och riktigt fin.

Två varv med 1900m simning i stilla vatten och inte alls så där stökig som det ibland kan vara när många ska simma tillsammans. Cyklingen backig men vacker som jag skrev innan:) Hade nojjat lite över att den kunde bli tuff för mig, men jag är så nöjd☺, för 9 mil var inga problem i lördags och jag gick ut på den avslutande löpningen med fräscha ben💪🏼

21km löpning med fräscha ben, MEN, vid det laget hade solen börjat ta ut sin rätt på energin och det gick trots allt lite långsammare än vanligt.

I mål på 06.38, PB med 6 minuter på distansen och så glad över en superkul triathlondag i Borås😍🏊‍♀️🚴‍♀️🏃‍♀️💕

Nu längtar jag efter fler lopp. Har ni några som ni ska köra i år att tipsa om?💕

 

Facebook Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *