MyFitnessPal

För en tid sedan började Rob och jag använda MyFitnessPal för att registrera vår kost och aktivitet. Än så länge har vi använt oss av gratisappen och den är bra, det finns säkert många liknande appar som gör samma sak men om du även har TrainingPeaks kan du visst synkronisera apparna.

Du ställer in din nuvarande vikt, din önskade vikt, hur mycket du vill förändra (om du vill förändra, din nuvarande vikt är kanske idealisk) per vecka, personliga mått och detaljer och sedan är det klart att köra. Vi har använt kameran för att läsa in en del streckkoder på vissa matvaror men det finns även en jättebra sökfunktion som tycks täcka de flesta ätbara tingest. Är du extra flitig använder du en liten köksvåg för att få rätt vikt på det du äter. Antalet kalorier förbrukade tar vi från våra cykeldatorer, Strava eller TrainingPeaks eller på en höft om det rör sig om en liten promenad.

Den första dagen var det lite mäckigt att hitta matvarorna men nu känns det enkelt. Ibland får man lite lustiga kommentarer, som igår när jag hällde i mig tre geler innan jag registrerat aktivitet och appen tyckte jag åt på tok för mycket socker 🙂 (och visst, gele är inte bra men det behövdes igår.)

 

Jag trodde min kost var bra men det ser ut som om jag äter för lite protein och vissa mineraler och vitaminer, men får i mig för mycket kolhydrater och fetter.

Allt ska väl tas med en nypa salt (eeeehhhhh…) men det är rätt intressant att se vad ett hårt eller långt träningspass gör. Igår t.ex. körde jag Två sjöar runt (105km, 3hr), där jag förbrukade ca 2,000 kalorier och mitt dagliga kaloriintag utan någon aktivitet är rekommenderat till 1,200. I söndags körde jag 200km (6.5hr) och det motsvarade nära 3,000 kalorier och i måndags cyklade jag bara fram och tillbaka till jobbet + gick på en liten promenad så det blir verkliga svängar i hur mycket appen rekommenderar, men lyssnar man på sin kropp och vet vad man gjort eller ska göra tror jag att det är ett jättebra hjälpverktyg för balans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *