I Leksand har nedräkningen börjat .

Det är mycket Vätternrundan just nu när deras cykel vecka är i full gång. Några av er har redan cyklat era lopp och kan känna er nöjda och börja fokusera på annat. Cykeltjejerna Alina Johansson vann ju MTB Vättern 50km och Veronica Johansson kör alla 4 loppen i helgen. Riktigt bra ambassadörer för oss cykeltjejer.

Själv får jag med skräckblandad förtjusning se fram emot nästa helg då jag ska ut på en av årets stora utmaning för mig. Att klara sub 9 på Vätternrundan 300km.

Träningen är redan gjord så nu är det bara att hålla igång kroppen den här veckan. Att det  kommer att bli jobbigt och att jag kanske inte fixar det är en del av det spännande med utmaningar. Det vi klarar är ju ingen utmaning ,eller hur?

Att vara förberedd är såklart bra och att vara en bra del av gruppen gör ju att man har ett ansvar att göra sitt bästa. Får jag punktering är det kört för mig  även om jag lär mig laga väldigt fort. Jag har tex bytt till nya däck som är 25mm i stället för 23 som jag alltid kört på förr. Tänker attdet är mindre risk för punktering nu. Fick äntligen” ändan ur ”med att köpa ett mekställ i samband med det. Det var så mycket lättare med allt när cykeln sitter så man ser överallt. Har köpt ett av budgetställen och det funkar fint. Kan inte meka så mycket på cykeln men nu blir jag plötsligt lite sugen på att lära mig.

 

Så roligt att tvätta cyklar så jag fortsätter med Johan också!

Vår grupp har även haft vår sista träning tillsammans på nationaldagen då vi cyklade en tur på 16 mil och finslipade den Belgiska kedjan. Fokus på lugna fina växlingar och tajt mellan leden. Att våga cykla lugnt uppför kommer också bli en utmaning för att spara krafter. Tycker att vi hade en bra tur även om jag börjar känna mig lite sliten och har trappat ner på intensiteten de senaste dagarna.

Fint fikastopp i Sundborn ,hittade ingen som ville fota så fick hjälp att rigga kameran.😂

Förra veckan var jag och lyssnade på en massa info inför Vätternrundan som Skoda cykling team ordnade. Mycket reklam för olika produkter, men även mycket bra tips. Spännande att höra om deras recept för att klara sitt tidsmål på 8 timmar. Även roligt att höra att de gärna ser att kvinnor/tjejer söker då de är så bra på att cykla efter sina förutsättningar. Att cykla smart och inte försöka glänsa och visa sig starka. Det svåraste jobbet var att lugna ner de starka för att de inte skulle knäcka gruppen. Kan känna att det är lite bekant i vår grupp, eller var det när vi började kanske jag ska tillägga. 😀 Men vill bara  föra vidare att är ni sugna på att vara med i Skoda teamet sök tjejer,ni är bättre än ni tror.

Roligt även att höra Måns Möller berätta om sin cykelturer över USA och sedan genom Europa för välgörenhet. Viggo foundation som arbetar för att barn med diagnos ska få idrotta på lika villkor . Både allvar och humor alltså.

Fått mycket positiva kommentarer om kläderna och nu är shopen öppen !

Som ni vet är det massor av saker som ska klaffa ,dryck,energi,kläder är viktiga detaljer. Ska även komma ihåg att ha med cykeldator som jag glömde hemma på Siljan runt. Det mesta går ju att köpa på plats i Motala , men de invanda grejerna är ju alltid bäst. Det bästa rådet är ju att inte provat någonting nytt. Har en kompis som kört snart 15 rundor som en runda fick för sig att prova äta en banan var tredje mil. Kan bara säga att bara de första bananerna blev uppätna och det blev många toa stopp. Så det behöver ni inte prova ,det är redan gjort och var inget bra!😂

En sak som är lite knepigt är att vi startar mitt i natten ,så vi kommer att behöva ha lysen. Jag har tänkt prova min lampa i mörker under veckan så att jag vet om den fungerar bra. Har bara använt den när jag springer förut.Annars är det mycket vila och mat som gäller under veckan. Nästa gång ni hör från mig vet vi hur det gick!

Visst är det spännande !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *