Inför Vätternrundan 300km

Nu har ni kunnat läsa om mina lopp under helgen och hur det har känts. Direkt efter målgång på Halvvättern flyttades fokus direkt mot Vätternrundan som startar på fredag (imorgon). Först blev fokuset att få i mig vätska och mat för att få bort krampkänningarna. Provat magnesium, det brukar jag inte ta, men värt att prova, samt resorb som alltid, detta tillsammans med kompressionsstrumpor som har gjort susen för vaderna vad det känns som nu iallafall. Har kört med foam rollern lite grann också. Tankar har funnits på lättare löppass eller så, men varken hjärna eller kropp har velat ge sig ut på något av det så då har jag låtit bli. Det har blivit aktivitet i form av att städa huset inför helgens Vätternrundan gäster, deltagare som åskådare. Jättekul att få huset fullt med folk igen 🙂 Vi har försökt planera så vi har gjort allt i början på veckan för att minimera ansträngningarna under dagen och för att bara kunna fokusera inför loppet imorgon, och det känns som att vi har lyckats rätt bra med det.

 

Huset är städat, sovplatserna till gästerna är planerade och så gott som klara, maten är planerad och inhandlad. Vi har idag varit i Motala för att hämta ut startbevis till de andra i vår grupp och inhandlat de sista energiprodukterna samt lagat mat som vi ska äta innan vi åker till Motala imorgon. När vi slutar jobbet imorgon strax vid lunch vill jag kunna göra så lite som möjligt, helst sova en stund för att vara så pigg som möjligt när vi startar.

 

Vi har även under veckan försökt planera lite grann för vår runda runt pölen, framförallt en plan om var vi ska stanna. Vi har som grundplanering att stanna fyra gånger, köttbullar i Jönköping och Lasagne i Hjo, är ju ett måste, sen tänker vi att vi stannar i Boviken och sedan Hammarsundet som förhoppningsvis ett sista stopp innan målet i Motala. Hur vi sedan håller oss till planen, det får vara kroppar och hjärnor avgöra. Vi kör inte direkt loppet för att pressa till några super tider, men visst skulle det vara roligt att slå tiden från förra året 😉

Start – fredag 22:20
Startnr: 6821

 

Håll utkik på @cykeltjejers instagram
där kan det dyka upp uppdateringar lite när som 😉

Lycka till alla som starar i Vätternrundan !

2 reaktioner på ”Inför Vätternrundan 300km

Kommentarer inaktiverade.