Cykling i alperna -> luftrörsinfektion

 

Rob och jag hade planerat en vecka i Schweiz  där vi skulle hyra cyklar, vandra och njuta av en semestervecka tillsammans. Precis som på bilden ovan…

Livet blir dock inte alltid riktigt som man tänkt sig och det började illa med ett inställt SAS-flyg, en natt i ett kallt och öde Uppsala och ett dubbelt så dyrt ”budgetflyg” (enda alternativet) ner till Genève. 30 timmar senare än beräknat landade vi i alla fall.

Dessutom började jag känna mig lite krasslig. Mitt halsont gick från ömt till luftrörsinfektion och jag hostade blod, hade feberfrossa och mådde allmänt kasst. Som tur var fann vi en läkare i Genève, jag fick en mängd medicin och i går började jag känna mig lite bättre.

Vi hyrde bil och körde till Lausanne och åkte till en av de platserna vi velat cykla upp – slingriga smala kilometerlånga uppförsbackar som ledde till otroliga utsikter och ett underbart café. Helt perfekt alltså, gissa om jag saknade cykeln!?!

Det känns lite surt att vi åker härifrån imorgon, just som jag börjar bli kry igen, men men… Det finns många bra anledningar att komma tillbaka ? jag åker dock inte direkt hem utan till Belgien på måndag för att hälsa på några av mina fd lagkompisar från Perth som är där och tävlar i några veckor. Jag har anmält mig till ett lopp där nere på tisdag men tror tyvärr jag måste dra mig ur eftersom mina lungor är en bit från 100%.