Rapha Womens 100

Tjejer!

Spika lördagen den 15sep i era almanackor redan nu för då blir det tjejcykling så det står härliga till 🙂

Sedan 2013 har klädmärket Rapha arrangerat ett event bara för kvinnor, på samma dag över hela världen. Målet och syftet är att få fler tjejer att upptäcka denna härliga sport och gemenskap. ”Kravet” de ställer är att man just kör minst 100km på samma utsatta datum, att rundan inte ska vara mer än 1000hm och att det just bara är tjejer som kör.

I vår klubb arrangerade vi 2014 första eventet kring Rapha Womens 100, då med ca 20 deltagare och förra året samlades upp mot 60 tjejer för att cykla tillsammans. Vi har valt att lägga eventet publikt (alltså inte bara för klubbens medlemmar) för att locka tjejer som inte cyklar i någon klubb för vi tror att det är just det som kan vara haken till att många inte vågar testa. Det känns lite för seriös att gå med i en klubb och det är just dessa tjejer som vi hoppas och tror ska komma och cykla med oss. Det är lika roligt varje år att arrangera och varje år får man nya cykelkompisar 🙂 Sedan är det extra roligt att många tar sig tid att åka en bit bara för att få vara med år efter år och cykla tillsammans, det värmer lite extra.

Har man inget event i sin närhet så är mitt tips att man själv skapar ett! Det kostar inget att delta varken för arrangörer eller deltagare. Sedan är det lite kul att man kan ladda upp sina bilder eller tagga dem på Instagram #womens100 och när man ser bilder från hela jorden så känns det lite häftigt. Att det finns tjejer som brinner lika mycket för cyklingen och väljer att cykla samma dag i Kina, Australien, Tyskland osv. Kul att vara en del i ett större sammanhang!

Pricken över i:et är ändå grabbarna i klubben som ställer upp varje år och kör följebil, hjälper till med fikastopp, fotograferar osv – vilken fantastisk gemenskap! 

Vill ni veta mer eller vill ni ha hjälp eller tips om hur man skapar och arrangerar ett event – hör gärna av er! Bor ni i närheten av Kungsbacka – kom den 15sep kl 10:00 och cykla med oss!

Vi hörs och ses!

emma

 

6 reaktioner på ”Rapha Womens 100

    1. Vet att det är en bit att åka men välkommen till Kungsbacka☀️

    1. …många som kom, menade jag. Hoppas att det är lika framgångsrikt i år.

Kommentarer inaktiverade.