Menskopp

Från nya kvinnliga cyklister kommer ibland frågan hur man löser distanspass när man har mens. I början tyckte jag att det var ganska jobbigt och hoppade ibland över vissa pass när jag inte var säker på om jag skulle hinna till toa i god tid. Nu vet jag bättre!

När jag körde Vätternrundan 2014 prickade jag såklart in mensen och de första dagarna är det ofta rikligt. HUR skulle jag lösa detta? Hade massor med tankar och funderingar och lösningar men ingen kändes helt bra. Hade funderat tidigare på att använda menskopp men aldrig kommit mig för. Men nu, nu var det väl ett perfekt läge att testa?!

 

Sagt och gjort, jag testade och det fungerade riktigt bra! Det tar ett tag innan man har bekantat sig med koppen men när den väl sitter där så sitter den. Sedan är det så många fördelar – slipper slänga en massa skräp, slipper köpa en massa ob/bindor, behöver inte planera livet ut efter mensen..ja ni hör, väl värt ett försök.

Ut och cykla med er i sommarvärmen så hörs och ses vi!

 

emma

2 reaktioner på ”Menskopp

  1. Bra inlägg,en fråga som många funderar på. Jag funderade länge innan jag till sist köpte en och började använda. Var lite inkörning innan det funkade för mig, men en revolution för kvinnor tycker jag . Alla borde prova så smidigt och miljövänligt ekonomiskt och du har den hemma om du glömt fylla på lagret. Tummen upp alltså!

  2. Håller helt med – det krävs lite inkörning innan allt är på plats.
    Kan även vara bra att veta att det finns olika storlekar.
    Tummen upp – helt klart!

Kommentarer inaktiverade.