Älskade cykel

När jag höll på att träna som mest inför Borås Triathlon kände jag en längtan efter att bara få ägna mig åt löpning ett tag. Jag ville bara springa och inget annat. Så efter Borås tillät jag mig själv att träna precis det jag ville och kände för utan att följa någon plan. Det blev såklart nästan bara löpning.

I Söndags på min lediga dag kände jag plötsligt från ingen stans en ilande smärta under foten när jag gick utan skor, en smärta som inte kändes bra. Till saken hör att jag också har jobbat väldigt mycket de sista veckorna. Jag står upp hela dagarna och vissa dagar har varit så långa som 12 timmar. Mina fötter får alltså väldigt sällan vila. Jag har dessutom stått i platta skor vilket inte varit så smart med facit i hand. Jag fick en akuttid hos en kiropraktor som jag varit hos tidigare och hon konstaterade som jag redan misstänkt en överbelastning. Hon behandlade foten med stötvågor och jag fick rådet att vila helt från löpningen i en vecka. För några år sedan hade jag fått panik men nu konstaterade jag mest att jag får cykla istället. Sagt och gjort, alla löppass den här veckan har bytts ut mot cykeln. Jag har haft skor med dämpning på jobbet och foten känns redan bättre. Imorgon ska jag tillbaka till kiropraktorn och hoppas på positiva besked.

Idag satt jag på cykeln 05:45 och cyklade i 2 timmar innan jobbet. Så himla härligt att cykla på morgonen tycker jag. Sedan jobb hela dagen och cykelpendling hem i kvällssol. Älskade cykel, vilken tur att du finns!

 

//Frieda